Amerikaanse futures blijven dicht bij huis

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 12:52

Kalmte lijkt terug te keren.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse indexfutures wijzen donderdag op een vrijwel onveranderde opening. De future voor de S&P 500 noteerde vlak rond lunchtijd.

"Langzaam aan lijkt de kalmte weer terug te keren op de financiële markten richting het einde van de week, met lagere koersen in Europa en vlakke Amerikaanse futures, nadat de handelsdag op woensdag een vergelijkbaar beeld liet zien", zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

Beleggers zijn in afwachting van het Britse rentebesluit. Later vanmiddag verschijnen ook de Amerikaanse steunaanvragen.

De euro/dollar noteerde donderdagmiddag op 1,2247 ten opzichte van 1,2269 woensdag rondom het slot op Wall Street.

Olieprijzen noteerden circa een half procent in het rood.

Bedrijfsnieuws

Tesla maakte woensdag nabeurs bekend dat het verlies in het vierde kwartaal van 2017 is opgelopen. De omzet steeg conform verwachting. Aan het einde van het lopende kwartaal denkt Tesla wekelijks 2.500 auto's van het model 3 te kunnen produceren en eind juni moet dit 5.000 zijn. Daarmee zou de fabrikant een kwartaal later zijn met het bereiken van een productie van 5.000 auto's dan aanvankelijk gedacht. In de handel voorbeurs daalde het aandeel Tesla 1,5 procent.

T-Mobile US verwelkomde bijna twee miljoen nieuwe klanten in het vierde kwartaal en zag de resultaten stijgen. De groepsomzet steeg met 5,1 procent naar 10,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,7 miljard dollar, maar hierin is wel een eenmalige bate verwerkt van 2,2 miljard dollar gerelateerd aan de verlaagde vennootschapsbelasting in Amerika. Het aandeel steeg met 1,4 procent.

NXP Semiconductors behaalde in het vierde kwartaal hogere resultaten. De omzet steeg met krap een procent en de nettowinst ging van 520 miljoen naar 753 miljoen euro. NXP zei donderdag in een toelichting op de resultaten dat de overname door Qualcomm cruciaal is om op lange termijn aan de vraag van klanten te kunnen voldoen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag lager. De Dow Jones daalde fractioneel tot 24.893,35 punten, terwijl de S&P 500 index een half procent verloor op 2.681,66 punten. Techbeurs Nasdaq gaf 0,9 procent aan waarde prijs op 7.051,98 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

2 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

2 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

2 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in VolkerWessels

Stemrecht van minder dan 5 procent.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.