Wall Street beweegt richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 14:49

Markt kijkt uit naar reeks Fed-sprekers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Daarmee zien de Amerikaanse beurzen een deel van de winst vervliegen van een dag eerder, wat een herstel was van de forse verkoopgolf op vrijdag en maandag. Analisten schreven de daling mede toe aan de stijgende obligatierente en oplopende inflatie, die de Federal Reserve zou aanzetten tot een sneller dan verwachte verhoging van de rente. Daarnaast zijn marktparticipanten van mening dat het tijd was voor een correctie op de aandelenmarkten, na de sterke stijgingen in 2017 en januari. Veel experts spraken dan ook van een "gezonde" correctie.

Er bestaat volgens marktanalist Neil Wilson van ETX Capital zeker het risico dat de rally van gisteren weer omslaat in een nieuwe verkoopgolf.

Politieke ontwikkelingen kunnen de markt enigszins onder druk zetten, omdat een gedeeltelijke sluiting van de federale overheid voor de deur staat als wetgevers het voor vrijdag niet eens worden over bestedingsmaatregelen.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een drietal speeches van bankiers van de Federal Reserve. New York Fed-voorzitter William Dudley neemt deel aan een paneldiscussie, voorzitter Charles Evans van de Federal Reserve van Chicago geeft in Iowa een speech en de voorzitter van de Federal Reserve in San Francisco, John Williams, spreekt in Hawaii.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gestegen met 0,7 procent. De marktindex noteerde op 416,3, tegenover 413,4 een week eerder.

Later op de dag verschijnt het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration en het Amerikaans consumentenkrediet in december.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 63,10 dollar, terwijl een april-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 66,77 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2343. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2365 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2376 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hasbro rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettoverlies van 5,3 miljoen dollar, ofwel een verlies van 0,04 dollar per aandeel, op een omzet van 1,6 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 7,5 procent lager.

GlaxoSmithKline leed verlies als gevolg van de belastinghervormingen in Amerika, terwijl de omzet in het vierde kwartaal wel opliep. Mocht er halverwege dit jaar inderdaad een nieuw astma-medicijn op de markt komen dan rekent GSK in het beste geval op een gelijkblijvende winst. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent.

Walt Disney steeg voorbeurs 1,9 procent hoger, nadat het entertainmentconcern dinsdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Disney boekte in de verslagperiode die eindigde op 30 december 2017 een winst van ruim 4,4 miljard dollar, of 2,91 dollar per aandeel. Het entertainmentconcern kon onder andere profiteren van de nieuwe Amerikaanse belastingregels.

Gilead Sciences boekte in 2017 meer omzet dan verwacht en verhoogt in 2018 het kwartaaldividend met 10 procent. Wel werd verlies gedraaid vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Gilead behaalde in 2017 een totale omzet van 26,1 miljard dollar. Gilead verloor 1,4 procent in de handel voorbeurs.

Modehuis Michael Kors steeg voorbeurs 8,2 procent, nadat de resultaten over het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen.

Wynn Resorts noteerde in de elektronische handel voorbeurs 8,3 procent hoger, nadat CEO en voorzitter Steve Wynn dinsdag laat opstapte, na beschuldigingen vorige maand van seksueel wangedrag.

Snap genereerde in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet door meer gebruikers aan zich te binden, maar leed ook een groter verlies. In het afgelopen kwartaal behaalde Snap een omzet van 286 miljoen dollar, 72 procent meer dan de 166 miljoen dollar een jaar eerder en fors meer dan de 253 miljoen dollar waarop analisten rekenden. Het aantal dagelijks actieve gebruikers liep met 8,9 miljoen, ofwel 5 procent, op naar 187 miljoen. De gemiddelde omzet per gebruiker lag op 1,53 dollar, 31 procent meer dan in het derde kwartaal en zelfs 46 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2016. Hier rekenden analisten op 1,36 dollar per gebruiker. Het aandeel Snap lijkt 22 procent hoger te gaan openen.

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger. De producent van elektrische auto's rapporteert nabeurs de resultaten over het afgelopen kwartaal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,7 procent hoger op 2.695,14 punten. De Dow Jones index eindigde 2,3 procent in het groen op 24.912,77 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,1 procent tot 7.115,88 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.