Verdeeld beeld op Wall Street

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 21:25

Nasdaq blijft achter.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen zich woensdag richting een verdeeld slot. Richting de slotbel steeg de Dow Jones index 0,7 procent. De S&P 500 index won 0,3 procent, maar techbeurs Nasdaq gaf juist 0,2 procent aan waarde prijs.

"De Amerikaanse beurzen blijven herstellen van de klappen [eerder in de week]", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden merkte op dat de volatiliteitsindex flink daalde. "Beleggers zijn voorzichtig optimistisch over de Amerikaanse aandelenmarkten", constateerde Madden dan ook. Volgens de analist trekt de crash van begin deze week nieuwe kopers aan, hoewel er nog steeds wat terughoudendheid was.

Analisten schreven de recente daling mede toe aan de stijgende obligatierente en oplopende inflatie, die de Federal Reserve zou aanzetten tot een sneller dan verwachte verhoging van de rente. Daarnaast zijn marktparticipanten van mening dat het tijd was voor een correctie op de aandelenmarkten, na de sterke stijgingen in 2017 en januari. Veel experts spraken dan ook van een "gezonde" correctie.

Fed-lid William Dudley liet evenwel al weten dat de wilde bewegingen op de Amerikaanse aandelenbeurs geen reden was om anders te denken over de toekomst van de Amerikaanse economie, zo merkte Madden van CMC op. "De opmerkingen van Dudley wijzen erop dat de Amerikaanse centrale bank zich waarschijnlijk niet laat beïnvloeden door de bewegingen op Wall Street van deze week", aldus de marktvorser.

Wel bestaat er volgens marktanalist Neil Wilson van ETX Capital het risico dat de rally van gisteren en vandaag weer omslaat in een nieuwe verkoopgolf.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gestegen met 0,7 procent. De marktindex noteerde op 416,3, tegenover 413,4 een week eerder. Woensdagavond kon de Senaat het ook eens worden over de bestedingsmaatregelen. Er werd een deal gesloten voor twee jaar, waarmee het schuldenplafond voorlopig kan worden verhoogd. Het Congres moet evenwel nog stemmen over dit voorstel.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor 1,60 dollar, of 2,5 procent, op een settlement van 61,79 dollar. Cijfers over de wekelijkse olievoorraden speelden het sentiment op de oliemarkt niet in de kaart. Voor de tweede week op rij bleken de Amerikaanse voorraden ruwe olie gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,2273. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2365 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2376 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hasbro rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettoverlies van 5,3 miljoen dollar, ofwel een verlies van 0,04 dollar per aandeel, op een omzet van 1,6 miljard dollar. Toch steeg het aandeel bijna tien procent.

GlaxoSmithKline leed verlies als gevolg van de belastinghervormingen in Amerika, terwijl de omzet in het vierde kwartaal wel opliep. Mocht er halverwege dit jaar inderdaad een nieuw astma-medicijn op de markt komen dan rekent GSK in het beste geval op een gelijkblijvende winst. Het aandeel steeg 3,4 procent.

Walt Disney daalde 0,6 procent, ondanks dat het entertainmentconcern dinsdag laat beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Disney boekte in de verslagperiode die eindigde op 30 december 2017 een winst van ruim 4,4 miljard dollar, of 2,91 dollar per aandeel. Het entertainmentconcern kon onder andere profiteren van de nieuwe Amerikaanse belastingregels.

Gilead Sciences boekte in 2017 meer omzet dan verwacht en verhoogt in 2018 het kwartaaldividend met 10 procent. Wel werd verlies gedraaid vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Gilead behaalde in 2017 een totale omzet van 26,1 miljard dollar. Gilead steeg 4,2 procent.

Modehuis Michael Kors steeg 1,7 procent, nadat de resultaten over het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen.

Wynn Resorts noteerde 8,0 procent hoger, nadat CEO en voorzitter Steve Wynn dinsdag laat opstapte, na beschuldigingen vorige maand van seksueel wangedrag.

Snap genereerde in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet door meer gebruikers aan zich te binden, maar leed ook een groter verlies. In het afgelopen kwartaal behaalde Snap een omzet van 286 miljoen dollar, 72 procent meer dan de 166 miljoen dollar een jaar eerder en fors meer dan de 253 miljoen dollar waarop analisten rekenden. Het aantal dagelijks actieve gebruikers liep met 8,9 miljoen, ofwel 5 procent, op naar 187 miljoen. De gemiddelde omzet per gebruiker lag op 1,53 dollar, 31 procent meer dan in het derde kwartaal en zelfs 46 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2016. Hier rekenden analisten op 1,36 dollar per gebruiker. Het aandeel Snap spoot 45,3 procent omhoog.

Tesla noteerde 2,1 procent hoger. De producent van elektrische auto's rapporteert nabeurs de resultaten over het afgelopen kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

15 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

37 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.