Vattenfall boekt weer winst

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 10:23

Jaaromzet licht hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Vattenfall heeft in het afgelopen kwartaal het verlies van het vierde kwartaal in 2016 weten om te buigen in een nettowinst en realiseerde een licht hogere omzet. Dit maakte het moederbedrijf van onder meer het Nederlandse nutsbedrijf Nuon woensdag bekend.

De omzet steeg met 2 procent naar 38,5 miljard Zweedse kronen. Het onderliggende operationeel resultaat steeg licht van 7,1 miljard naar 7,3 miljard kroon. De nettowinst bedroeg 2,9 miljard kroon tegen een verlies van bijna vier miljard kroon in het laatste kwartaal van 2016. In 2016 leed Vattenfall een stevig verlies op desinvesteringen.

Over het hele jaar daalde de omzet van Vattenfall met 3 procent tot 135,3 miljard kroon en werd het verlies van 2,2 miljard kroon in 2016 omgebogen naar een winst van 9,6 miljard kroon in het afgelopen jaar.

Het bedrijf wil een dividend van 2 miljard kroon uitkeren aan de enige aandeelhouder, de Zweedse staat.

Vattenfall investeert dit jaar onder meer in windparken in de Wieringermeer en voor de kust in Zuid-Nederland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.