Tesla boekt hoger verlies

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 22:24

Omzetontwikkeling conform verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het vierde kwartaal van 2017 een fors hoger verlies geboekt, maar de omzet steeg conform verwachting. Dit bleek woensdag tijdens de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal.

Daarmee sloot Tesla volgens CEO Elon Musk een belangrijk jaar af. De topman wees op de aflevering van de Model 3, de onthulling van de Roadster en een recordproductie van de Model S en Model X. In het afgelopen kwartaal gingen er 15.200 auto's van Model S naar klanten, 13.120 stuks van Model X en 1.550 Model 3, zo werd al eerder bekendgemaakt. In totaal ging het om 29.870 auto's.

Tesla boekte in het vierde kwartaal een verlies van 675,4 miljoen dollar, versus een verlies van 121,3 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder en 619,4 miljoen dollar een kwartaal eerder. Op aangepaste basis boekte de autoproducent een verlies van 3,04 dollar per aandeel. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een verlies van 3,11 dollar per aandeel.

De omzet steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis van 2,3 miljard naar 3,3 miljard dollar, hetgeen conform verwachting van analisten was.

Outlook

Aan het einde van het lopende kwartaal denkt Tesla wekelijks 2.500 auto van het model 3 te kunnen produceren en eind juni moet dit 5.000 zijn. Daarmee zou de fabrikant een kwartaal later zijn met het bereiken van een productie van 5.000 auto's dan aanvankelijk gedacht.

Tesla wil zich voor het huidige jaar richten op het beheersen van de operationele kosten en wil bovendien de productie voor de Model 3 verder opschroeven. Op kwartaalbasis moet de operationele winst "ergens dit jaar" in de plus uitkomen.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 0,8 procent lager. In de reguliere handel sloot het aandeel 3,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.