Rode cijfers voor GlaxoSmithKline ondanks hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 13:57

Outlook gedrukt door concurrerend medicijn.

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft een verlies geleden als gevolg van de belastinghervormingen in Amerika, terwijl de omzet in het vierde kwartaal wel opliep. Dit bleek woensdag uit de resultaten van het Britse farmabedrijf.

De omzet steeg van 7,59 miljard Britse pond een jaar geleden naar 7,64 miljard pond afgelopen kwartaal. De operationele winst daalde van 595 miljoen naar 512 miljoen pond. Vanwege een last voor de verlaagde vennootschapsbelastingen in Amerika van 1,6 miljard pond werd een verlies geleden van 546 miljoen pond ten opzichte van een winst van 257 miljoen pond in de vergelijkbare periode.

Outlook

"Vooruitkijkend kunnen we in 2018 geconfronteerd worden met een mogelijke generieke versie van Advair, een behandeling tegen onder meer astma, in Amerika en onze guidance voor 2018 weerspiegelt dit", zei CEO Emma Walmsley. Als dit concurrerende medicijn niet op de markt komt dan rekent GSK op een groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante wisselkoersen met 4 tot 7 procent. Komt de generieke variant halverwege het jaar er wel, dan zal de aangepaste winst per aandeel nul tot drie procent afnemen.

Over het afgelopen kwartaal wordt een dividend van 0,23 Britse pond per aandeel uitgekeerd. Over heel 2017 bedroeg het dividend 0,80 pond en dit niveau blijft dit jaar gehandhaafd.

Het aandeel GlaxoSmithKline steeg woensdag 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.