Osram boekt lager bedrijfsresultaat

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 09:45

Resultaat gedrukt door valuta-effecten en hogere R&D-uitgaven.

(ABM FN-Dow Jones) Osram heeft het afgelopen kwartaal een lager bedrijfsresultaat geboekt op een hogere omzet, vanwege een lagere winstmarge, negatieve valuta-effecten en stijgende R&D-uitgaven. Dit maakte de Duitse fabrikant van lampen en sectorgenoot van Philips Lighting woensdag voorbeurs bekend.

CEO Olaf Berlien sprak van een solide eerste kwartaal. "Ondanks aanzienlijke tegenwind door wisselkoerseffecten, zijn we erin geslaagd om verdere groei te genereren met behoud van hoge marges", zei de bestuurder. "Vanuit het huidige perspectief verwachten we aan momentum te winnen in de tweede helft van het fiscale jaar", voegde hij toe.

Osram boekte in zijn fiscale eerste kwartaal een 16,7 procent lager bedrijfsresultaat (EBITDA) van 157 miljoen euro, tegenover 188 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De EBITDA-winstmarge daalde op jaarbasis met 370 basispunten tot 15,3 procent.

Het aangepast bedrijfsresultaat bedroeg daarentegen 172 miljoen euro, ten opzichte van 179 miljoen euro een jaar eerder.

De Duitse fabrikant van lampen boekte een omzet van 1,0 miljard euro, wat een stijging van 3,5 procent representeert ten opzichte van de omzet in het fiscale eerste kwartaal van 2017 van 991 miljoen euro.

Voor het lopende boekjaar rekent Osram op een omzetstijging van 5,5 tot 7,5 procent. Het aangepaste EBITDA resultaat zal naar verwachting circa 700 miljoen euro bedragen en de winst per aandeel 2,40 tot 2,60 euro.

Het aandeel Osram noteerde op een hogere beurs 0,6 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

14 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

21 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

37 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.