Openingswinst Damrak in de maak

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 08:15

Cijfers ABN AMRO en Fagron.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk hoger openen, na de winsten op Wall Street dinsdagavond.

Futures op de AEX wezen ruim een half uur voor opening op een openingswinst van meer dan  een procent.

"Het herstel op Wall Street zal een welkome ontwikkeling zijn voor de Europese beurzen", aldus analist Ron van der Does van IG. "Dat wil niet zeggen dat de onzekerheid volledig is verdwenen", waarschuwde hij. Door de oplopende rente zal er volgens Van der Does geld stromen van aandelen naar vastrentende waarden. "Dit beeld kan men de komende maanden verwachten en alhoewel de economische groei sterk is en de bedrijfswinsten goed, zal een iets lagere waardering van aandelen het logische gevolg zijn", denkt Van der Does.

Het belooft op macro-economisch vlak een relatief rustige dag te worden, met eigenlijk louter cijfers vanmiddag uit Amerika. Voorbeurs bleek de Duitse industriële productie in december gedaald. Met een krimp van 0,6 procent op maandbasis was deze iets sterker dan de 0,5 procent die economen voorzagen.

De euro/dollar handelde woensdagochtend op 1,2393. Dinsdagavond bij het slot op Wall Street was dit 1,2367.

Bedrijfsnieuws

ABN AMRO heeft over het vierde kwartaal van 2017 meer winst geboekt dan verwacht, dankzij een hogere rentemarge, een forse daling van de personeelskosten en een vrijval van de voorzieningen voor slechte leningen. De nettowinst steeg van 333 miljoen euro een jaar eerder tot 542 miljoen euro. Dit was meer dan de 457 miljoen euro waar analisten vooraf gemiddeld op rekenden. De bank kondigde aan voortaan jaarlijkse te bekijken of er een extra dividenduitkering mogelijk is, bovenop de 50 procent van de winst die standaard wordt uitgekeerd, nu er duidelijkheid is over de kapitaaleisen onder Basel IV. 

Fagron boekte in 2017 iets meer omzet dan waarop analisten hadden gerekend. Netto verdiende Fagron in 2017 uit voortgezette activiteiten 47,0 miljoen euro. In 2016 was dit een verlies van 18,1 miljoen euro en analisten mikten voor afgelopen jaar op 44,9 miljoen euro winst. In het lopende jaar verwacht Fagron een verdere groei van omzet en winstgevendheid, zo liet het woensdag weten. 

Curetis heeft in Singapore goedkeuring gekregen voor het op de markt brengen van diagnoseapparaat Unyvero wanneer deze wordt gebruikt om longontstekingen te ontdekken. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext dinsdagavond bekend.

Credit Suisse zette het aandeel AkzoNobel op de kooplijst met een koersdoel van 82,50 euro. Société Générale verlaagde het koersdoel voor Wereldhave van 48,00 naar 40,00 euro. ING verlaagde het koersdoel voor TomTom met een euro naar 14,50 euro, maar handhaafde de koopaanbeveling.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag met een schommeling van zo'n 1.000 punten uiteindelijk 2,3 procent hoger op 24.912,77 punten. Dat was procentueel de sterkste stijging sinds november 2016. De S&P 500 index won 1,7 procent op een slot van 2.695,14 punten en de Nasdaq steeg 2,1 procent op 7.115,88 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,93 0,79% 4,17 528,76
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 815,64 0,92% 7,41 808,23
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.098,61 0,56% 6,16 1.092,45