Omzet Delivery Hero fors hoger

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 09:37

Aantal orders blijft sterk stijgen.

(ABM FN-Dow Jones)  Delivery Hero heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2017 met meer dan 50 procent zien stijgen dankzij een forse toename van het aantal orders. Dit maakte de Duitse bezorgdienst van voedingsmiddelen en concurrent van het Nederlandse Takeaway.com maandag bekend.

Het aantal orders steeg in het laatste kwartaal op jaarbasis met 46 procent van 58,6 miljoen naar 85,4 miljoen stuks en de bijbehorende omzet steeg met 51 procent van 105,6 miljoen naar 159,8 miljoen euro. De groei van het aantal orders en omzet deed zich in alle regio's voor.

"We zijn zeer tevreden over het vierde kwartaal, waarbij we ondanks negatieve wisselkoerseffecten sterke groei in alle segmenten hebben gerealiseerd en aan het einde van het jaar boven onze verwachtingen hebben gepresteerd", zei CEO Niklas Östberg in een toelichting op de kwartaalcijfers.

In het vierde kwartaal werd onder meer geïnvesteerd in maaltijdbezorgers in Latijns-Amerika, Griekenland en in een deelneming in India en werden de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk gedesinvesteerd.

In heel 2017 steeg het aantal orders van de maaltijdbezorger in meer dan 40 landen in Europa, Midden-Oosten, Noord-Afrika, Azië en Latijns-Amerika met 48 procent tot 291,5 miljoen stuks, waarbij de omzet met 60 procent toenam tot 544,2 miljoen euro.

Delivery Hero gaf geen gegevens prijs over kosten en winstgevendheid.

Het aandeel Delivery Hero steeg 4,8 procent op de beurs van Frankfurt. Takeaway.com won 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Randstad uitblinker op lichtrood Damrak

Cijfers Wessanen konden niet overtuigen.

25 minuten geleden - Lees verder

Bitse inflatie onveranderd

Inflatie van 3,0 procent in januari.

49 minuten geleden - Lees verder

Schalieproducenten zetten druk op olieprijs - IEA

Vraag kan aanbod niet bijbenen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: resultaten Wessanen verdeeld

NIBC handhaaft Neutraal advies.

1 uur geleden - Lees verder

Video: Corné van Zeijl beoordeelt cijfers Randstad

Nederlandse uitzender presteerde goed volgens Actiam.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.