Olieprijs opnieuw onder druk

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 20:58

Olievoorraden weer gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag verder gedaald, nadat de olieprijzen op dinsdag al ruim een procent daalden.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor 1,60 dollar, of 2,5 procent, op een settlement van 61,79 dollar.

Cijfers over de wekelijkse olievoorraden speelden het sentiment op de oliemarkt niet in de kaart. Voor de tweede week op rij bleken de Amerikaanse voorraden ruwe olie gestegen. In de week eindigend op 2 februari stegen de olievoorraden met 1,9 miljoen vaten tot circa 420,3 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen op met 3,4 miljoen tot 245,5 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie toenamen met 3,9 miljoen vaten tot 141,8 miljoen vaten.

De verliezen voor Brent-olie bleven beperkt, in navolging van berichtgeving van persbureau Reuters dat de Forties-pijplijn onder de Noordzee werd afgesloten. Het is vooralsnog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Door de pijplijn stroomt dagelijks voor 450.000 vaten aan olie.

Ook blijft de toegenomen productie van Amerikaanse olie onverminderd op de radar van handelaren staan. Uit een rapport van het Energy Information Administration bleek woensdag dat de Amerikaanse olieproductie op weekbasis met 332.000 vaten steeg tot 10,25 miljoen vaten per dag. Dit is het hoogste productieniveau, sinds de eerste meting in 1983.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

20 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

26 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

43 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

52 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

57 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.