Hasbro lijdt verlies

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 13:13

Omzet lager in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Hasbro heeft een verlies geleden in het vierde kwartaal als gevolg van de verlaagde belastingen in Amerika, terwijl de omzet licht daalde. Dit bleek woensdag uit de resultaten van de speelgoedfabrikant.

Topman Brian Goldner zei dat in de maanden november en december de vraag naar speelgoed in de gehele industrie afnam. "Een afname in [onderdeel] Partner Brands en de omzet in Europa leed ertoe dat we niet aan onze verwachtingen in het vierde kwartaal konden voldoen."

Onder aan de streep verloor Hasbro 5,3 miljoen dollar, waar een jaar eerder een winst werd behaald van 192,7 miljoen dollar. Hierin is een last verwerkt van 296,5 miljoen dollar in verband met de belastinghervormingen. Zonder deze last kwam de aangepaste nettowinst uit op 291,2 miljoen dollar, versus 207,4 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet van Hasbro daalde van 1,63 miljard naar 1,60 miljard dollar. Bij Partner Brands zakten de inkomsten met 21 procent tot 342,9 miljoen dollar.

Het kwartaaldividend werd vastgesteld op 0,63 dollar.

Het aandeel Hasbro daalde woensdag in de handel voorbeurs met 4,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

9 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

15 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

32 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

41 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

46 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.