Europese Commissie verhoogt groeiramingen eurozone

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 13:57

Inflatie trekt nog niet aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de groeiramingen voor de eurozone opwaarts bijgesteld. Dit bleek uit de winterprognose van de Commissie.

"De Europese economie presteert beter dan verwacht en de robuuste groei zal zich volgend jaar voortzetten", zei eurocommissaris Valdis Dombrovskis woensdag.

Eurocommissaris Pierre Moscovici voegde toe dat de economie in Europa "in blakende gezondheid" aan 2018 is begonnen.

De opwaartse bijstellingen waren te danken aan zowel een sterkere cyclische dynamiek in Europa, waar de arbeidsmarkten blijven verbeteren en het economische sentiment bijzonder hoog is, als aan een sterker dan verwachte opleving van de mondiale economische activiteit en handel, aldus de EC.

Voor 2018 rekent de EC op een groei van 2,3 procent en in 2019 zal het bruto binnenlands product vermoedelijk met 2,0 procent groeien. 

In 2017 was er een groei van 2,4 procent. Dat was beter dan de 2,2 procent die in november nog werd voorzien.

Inflatievooruitzichten blijven getemperd

Na een inflatie van 1,5 procent in 2017, rekent de EC ook voor dit jaar op 1,5 procent en op 1,6 procent in 2019. "De algemene inflatie zal de significante invloed van de energieprijzen blijven weerspiegelen en naar verwachting matig stijgen."

De kerninflatie, dat wil zeggen zonder enkele volatiele componenten als voedsel en energie, wordt volgens de Commissie getemperd doordat "de slapte op de arbeidsmarkt slechts langzaam afneemt en de loondruk onder controle blijft".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.