Euronext volumes hoger in januari

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 08:12

Handel in ETFs blijft afnemen.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van zowel contante effecten als van derivaten op Euronext zijn in januari gestegen op jaarbasis, maar de handel in Exchange-Traded Funds (ETFs) bleef dalen. Dit maakte de Europese beursorganisatie woensdag voorbeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants  steeg op jaarbasis met 20 procent tot 7,773 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand was het volume stabiel.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's daalde ten opzichte van een jaar eerder met 20 procent tot 359 miljoen euro. Vergeleken met december bedroeg de daling 37 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 26 procent en met 5 procent ten opzichte van december. Dit was vooral te danken aan de derivaten op individuele aandelen, waarvan het volume met 56 procent op jaarbasis steeg, terwijl de handel in derivaten op aandelendices stabiel was en derivaten op grondstoffen met 6,5 procent stegen op jaarbasis.

Op de valutamarkt van FastMatch, waar Euronext sinds augustus vorig jaar een belang in heeft van 90 procent, was het dagvolume 20,8 miljard dollar, wat 22 procent meer was dan een jaar eerder en 33 procent meer dan in december.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: NIBC haalt Sligro van kooplijst

Koersdoel onveranderd op 44,00 euro.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ASML zet proactieve stap

NIBC blijft letten op sleutelfiguren voor nieuwe technologie.

17 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ForFarmers betreedt nieuwe groeimarkt

Polen goede keuze volgens NIBC.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Damrak licht hoger van start

ForFarmers uitschieter na overname.

33 minuten geleden - Lees verder

Valuta: dollar trekt verder aan

Britse pond blijft last houden van Brexit-perikelen.

41 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20