Beursupdate: ABN AMRO omlaag op groen Damrak

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 12:08

Fagron stijgt flink na resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Het Damrak noteerde woensdag hoger, na de sterke verliezen van de voorgaande dagen. Aan het einde van de ochtend steeg de AEX 1,1 procent tot 531,70 punten, won de AMX 1,2 procent en noteerde de AScX 2,6 procent in het groen.

Dinsdag verloor de Amsterdamse hoofdgraadmeter maar liefst 3,0 procent en werd daarmee teruggezet tot het niveau van afgelopen september. Wereldwijd gingen de aandelenmarkten omlaag.

"Wel moeten we de komende dagen er nog rekening mee houden dat de beurzen onrustig zullen blijven", waarschuwde Investment Manager Simon Wiersma van ING.
Volgens de marktkenner van ING zijn de onderliggende economische trends echter nog steeds "prima in orde" en is er geen enkele reden voor paniek.

De euro noteerde tegen de dollar op 1,2351. Omstreeks het slot op Wall Street een dag eerder was dit 1,2376. Olieprijzen bleven dicht bij huis. In de middag kunnen de olieprijzen reageren op de bekendmaking van het wekelijkse voorradenrapport in Amerika.

Het Duitse statistiekbureau Destatis maakte nog bekend dat de industrie in de grootste economie van de eurozone in december op maandbasis met 0,6 procent daalde. Er was gerekend op een afname met 0,5 procent.

Tevens bleek dat de Italiaanse detailhandel in december minder wist om te zetten.

Stijgers en dalers


In de hoofdgraadmeter noteerden alle aandelen in het groen, met uitzondering van ABN AMRO en Boskalis. De grootste stijger was Galapagos met 3,5 procent.

ABN AMRO verloor 3,2 procent na de bekendmaking van bedrijfsresultaten. De bank heeft over het vierde kwartaal van 2017 meer winst geboekt dan verwacht, dankzij een hogere rentemarge, een forse daling van de personeelskosten en een vrijval van de voorzieningen voor slechte leningen. Jefferies concludeerde evenwel dat er nog een lange weg is te gaan totdat ABN AMRO zijn kapitaaloverschot zal uitkeren, en dat zal voor beleggers als een teleurstelling komen. Ook analisten van Deutsche Bank hadden gehoopt op meer duidelijkheid over het dividendbeleid van ABN AMRO.

Credit Suisse werd positiever over AkzoNobel en verhoogde het advies van Neutraal naar Outperform, terwijl het het koersdoel steeg van 78,50 naar 82,50 euro. AkzoNobel kan zelf op overnamepad gaan of een overnameprooi worden, aldus de analisten. Ongeacht wat het wordt, in meer dan 90 procent van de scenario's van Credit Suisse zal de aandelenkoers boven de huidige niveaus stijgen. Het aandeel steeg 1,7 procent.

BAM was met 3,1 procent de grootste stijger onder de middelgrote aandelen, gevolgd door Sligro Food Group en Wessanen met winsten van 3,1 en 2,7 procent. Flow Traders gaf juist 0,2 procent prijs, na een stevige koersstijging op dinsdag.

Wereldhave steeg 0,7 procent, ondanks dat Société Générale het koersdoel verlaagde van 48,00 naar 40,00 euro. Het koopadvies bleef staan. Société Générale denkt dat de omvang van de daling van het dividend van invloed zou kunnen zijn op het beleggersvertrouwen, dat juist was aangetrokken na het pijnlijke vertrek uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in 2010 en 2011 en de dividendverlaging in 2012.

ING bracht het koersdoel voor TomTom terug van 15,50 naar 14,50 euro. Analist Marc Zwartsenburg haalde het aandeel bovendien van de favorietenlijst van ING, maar het advies bleef kopen. Zwartsenburg ziet op korte en middellange termijn geen aanjagers voor een significante koersstijging, zo liet hij weten. Het aandeel TomTom won 0,3 procent.
Van de kleinere fondsen waren de ogen op Fagron gericht. De resultaten van de magistrale bereider overtroffen de verwachtingen licht. Beleggers reageerden enthousiast en de koers steeg 15,2 procent. Fagron boekte in 2017 een omzet van 436,9 miljoen euro, waar analisten vooraf gemiddeld rekenden op 433,8 miljoen euro. Dit ging gepaard met een autonome groei van 4,2 procent of 2,1 procent gerekend tegen constante wisselkoersen. Analisten mikten op respectievelijk 3,1 en 1,9 procent. Analist Matthias Maenhaut van ING wees op de sterke prestaties in Zuid-Amerika. Verder zei Fagron over 2017 0,10 euro per aandeel aan dividend uit te gaan keren.

Het lokaal genoteerde Curetis steeg 13,6 procent. Dinsdagavond meldde het Duitse diagnosticabedrijf in Singapore goedkeuring te hebben gekregen voor het op de markt brengen van diagnoseapparaat Unyvero.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

17 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

23 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

39 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

48 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

53 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,64 -0,25% -1,31 533,95
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 815,65 -0,50% -4,10 819,75
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.089,22 -0,13% -1,37 1.090,59