Beursblik: winstherstel voorzien bij Intertrust

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 17:02

Aangepast groeidoel haalbaar volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust zal over het vierde kwartaal van 2017 fors meer winst hebben gerealiseerd, zowel op jaar- als kwartaalbasis, waarmee een moeizaam jaar toch nog positief zou worden afgesloten. Dat blijkt uit een consensusverwachting van het trustkantoor, waaraan acht analisten bijdroegen.

De koers van het aandeel ging in juli vorig jaar onderuit, toen de winstverwachting door Intertrust moest worden bijgesteld vanwege personeelsproblemen in Nederland. In het derde kwartaal was er evenwel sprake van herstel door een groeiversnelling in Luxemburg en Jersey. Naar verwachting zal de winst in het vierde kwartaal verder zijn aangetrokken.

De aangepaste nettowinst voor het vierde kwartaal wordt geraamd op 29,5 miljoen euro, of 0,32 euro per aandeel. In het voorgaande kwartaal was dit 19,0 miljoen euro en in het vierde kwartaal van 2016 was dit 15,9 miljoen euro.

De EBITA-marge verbeterde naar 39,0 procent, van 36,5 procent in het derde kwartaal en 33,3 procent in het voorgaande jaar.

De onderliggende omzetgroei zou op jaarbasis 3,7 procent zijn in het vierde kwartaal en 3,5 procent voor heel 2017.

Bij de derdekwartaalcijfers zei Intertrust op koers te liggen om het aangepaste groeidoel van 3,5 procent dit jaar te halen.

Beleggers zijn benieuwd of het optimisme bij het bedrijf over het herstel van de groei en de marges na de problemen in 2017 zich ook zal vertalen in hogere verwachtingen voor 2018.

Vertrekkend directeur Maarten de Vries liet bij de derdekwartaalcijfers doorschemeren dat Intertrust liever aan de voorzichtige kant blijft, met een verwachte groei van 3 procent in 2018, nadat het bedrijf de groeiverwachtingen eerder neerwaarts moest bijstellen.

De kwartaalcijfers zullen donderdagmiddag worden toegelicht door interim financieel directeur Hans Turkesteen, vertrekkend topman David de Buck en zijn opvolger Stephanie Miller, die sinds 22 januari aan het roer staat van het bedrijf.

Het aandeel Intertrust noteerde woensdag 1,6 procent hoger op 14,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Herstel op Europese beurzen

Koopjesjagers slaan slag volgens CMC Markets.

1 uur geleden - Lees verder

Peter Paul de Vries verkleint belang in Value8

CEO duikt onder drempel van 30 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: unanieme Bank of England zal rente handhaven

Super Thursday vooral in teken van nieuwe rente- en inflatieverwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: overname lichtdivisie Osram door Philips Lighting niet waarschijnlijk

Voormalige lichtbedrijf Philips heeft wel de middelen volgens NIBC.

1 uur geleden - Lees verder

Handel in aandelen MKB Nedsense van start op 12 februari

Naamswijziging doorgevoerd.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
INTERTRUST toevoegen aan uw watchlist 14,44 0,49% 0,07 14,12