Beursblik: overname lichtdivisie Osram door Philips Lighting niet waarschijnlijk

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 18:09

Voormalige lichtbedrijf Philips heeft wel de middelen volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Het lijkt onwaarschijnlijk dat Philips Lighting een overname van de Lighting Solutions-divisie van sectorgenoot Osram ziet zitten, mocht deze besluiten de tak in de verkoop te zetten. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag in een rapport.

Osram boekte in het afgelopen kwartaal een lager bedrijfsresultaat op een hogere omzet, vanwege een lagere winstmarge, negatieve wisselkoerseffecten en stijgende R&D-uitgaven, zo bleek woensdagochtend. Osram maakte verder bekend de strategische opties voor de Lighting Solutions-divisie te beoordelen. Volgens De Jong, die zich baseert op een conference call van Osram, behoort een verkoop van de tak "zeker" tot de mogelijkheden.

Of Philips Lighting geïnteresseerd is in een overname van de divisie valt volgens De Jong evenwel nog te bezien. De marktvorser wees erop dat Philips Lighting vooral zoekt naar kleine tot middelgrote bedrijven die gemakkelijk binnen zes tot negen maanden te consolideren zijn. "Vanuit dat opzicht staat Lighting Solutions van Osram niet bovenaan het lijstje", zo verwacht De Jong. Bovendien zullen de technologie en klantenbestand vermoedelijk niet interessant genoeg zijn voor het van Philips afgesplitste lichtbedrijf.

De Jong zet ook vraagtekens bij de gezondheid van Lighting Solutions. In de laatste jaren presteerde de tak zwak en ook Philips Lighting is nog maar net bekomen van slechte resultaten in de Verenigde Staten, aldus de marktvorser. De vraag is of Philips Lighting dus klaar is voor een dergelijke uitdaging.

Toch zou het lichtbedrijf met een overname wel meer klanten krijgen en voorkomt een acquisitie mogelijk dat een andere partij aan marktaandeel wint in de Verenigde Staten. Ook heeft de onderneming voldoende financiële draagkracht om een overname door te zetten, aldus De Jong.

NIBC heeft een Neutraal advies op Philips Lighting met een koersdoel van 31,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel woensdag 3,2 procent hoger op 31,77 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Aegon licht lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op winst

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stabiel

Gemengde gevoelens bij IEA-rapport.

Gisteren - Lees verder

Onzekerheid overheerst op Europese beurzen

Beleggers wachten op inflatie- en groeidata.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.