Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 13:00

Tesla publiceert nabeurs resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het rood.

Daarmee zien de Amerikaanse beurzen een deel van de winst vervliegen van een dag eerder, wat een herstel was van de forse verkoopgolf op vrijdag en maandag. Analisten schreven de daling mede toe aan de stijgende obligatierente en oplopende inflatie, die de Federal Reserve zou aanzetten tot een sneller dan verwachte verhoging van de rente. Daarnaast zijn marktparticipanten van mening dat het tijd was voor een correctie op de aandelenmarkten, na de sterke stijgingen in 2017 en januari. Veel experts spraken dan ook van een "gezonde" correctie.

Er bestaat volgens marktanalist Neil Wilson van ETX Capital zeker het risico dat de rally van gisteren weer omslaat in een nieuwe verkoopgolf.

Politieke ontwikkelingen kunnen de markt enigszins onder druk zetten, omdat een gedeeltelijke sluiting van de federale overheid voor de deur staat als wetgevers het voor vrijdag niet eens worden over bestedingsmaatregelen.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration en het consumentenkrediet in december.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 63,11 dollar, terwijl een april-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 66,70 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2349. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2365 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2376 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hasbro rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettoverlies van 5,3 miljoen dollar, ofwel een verlies van 0,04 dollar per aandeel, op een omzet van 1,6 miljard dollar. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel van de Amerikaanse speelgoedfabrikant. Het aandeel sloot dinsdag 0,6 procent hoger.

Walt Disney behaalde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2018 een hogere winst en omzet behaald. Disney rapporteerde in de verslagperiode die eindigde op 30 december 2017 een winst van ruim 4,4 miljard dollar, of 2,91 dollar per aandeel. Het entertainmentconcern kon onder andere profiteren van de nieuwe Amerikaanse belastingregels. Het aandeel lijkt bijna twee procent hoger te openen.

Gilead Sciences boekte in 2017 meer omzet dan verwacht en verhoogt in 2018 het kwartaaldividend met 10 procent. Wel werd verlies gedraaid vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Gilead behaalde in 2017 een totale omzet van 26,1 miljard dollar. Gilead verloor 1,4 procent in de handel voorbeurs.

Snap genereerde in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet door meer gebruikers aan zich te binden, maar leed ook een groter verlies. In het afgelopen kwartaal behaalde Snap een omzet van 286 miljoen dollar, 72 procent meer dan de 166 miljoen dollar een jaar eerder en fors meer dan de 253 miljoen dollar waarop analisten rekenden. Het aantal dagelijks actieve gebruikers liep met 8,9 miljoen, ofwel 5 procent, op naar 187 miljoen. De gemiddelde omzet per gebruiker lag op 1,53 dollar, 31 procent meer dan in het derde kwartaal en zelfs 46 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2016. Hier rekenden analisten op 1,36 dollar per gebruiker. Het aandeel Snap lijkt 22 procent hoger te gaan openen.

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager. De producent van elektrische auto's rapporteert nabeurs de resultaten over het afgelopen kwartaal.

Slotstanden


De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,7 procent hoger op 2.695,14 punten. De Dow Jones index eindigde 2,3 procent in het groen op 24.912,77 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,1 procent tot 7.115,88 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

53 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.