Amerikaanse dochter Rabobank treft schikking

Redactie ABM Financial News - 7 februari 2018, 21:05

Circa 298 miljoen euro met schikking gemoeid.

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank, National Association, een in Californië gevestigde dochteronderneming van Rabobank, heeft een overeenkomst gesloten met onder meer het Amerikaanse Openbaar Ministerie vanwege tekortkomingen in het compliance programma. Dit maakte de bank woensdagavond bekend.

De overeenkomst is het gevolg van eerder bekendgemaakte onderzoeken naar tekortkomingen in het compliance programma van RNA en het hiermee verband houdende gedrag van enkele oud-medewerkers voor 2014. Zij zouden vijf jaar lang informatie hebben achtergehouden voor een toezichthouder.

RNA is overeengekomen om ongeveer 298 miljoen euro te betalen. RNA is ook overeengekomen om schuld te bekennen aan het belemmeren van een onderzoek van toezichthouder OCC. Conform de overeenkomst met het Amerikaanse Openbaar Ministerie zullen geen verdere stappen tegen RNA worden ondernomen met betrekking tot het compliance programma en gerelateerde gedragingen, aldus de bank.

Het schikkingsbedrag is in lijn met de eerder bekendgemaakte voorziening van RNA van 310 miljoen euro en wordt verantwoord in de jaarresultaten van 2017.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

14 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

36 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.