Wall Street worstelt en komt boven

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 22:10

Dow schommelt bijna 1.000 punten.

(ABM FN-Dow Jones)  Wall Street is dinsdag hoger gesloten na een zeer volatiele handelssessie die volgde op de scherpe verliezen van maandag. De Dow Jones index sloot met een schommeling van zo'n 1.000 punten uiteindelijk 2,3 procent hoger op 24.912,77 punten. Dat was procentueel de sterkste stijging sinds november 2016. De S&P 500 index won 1,7 procent op een slot van 2.695,14 punten en de Nasdaq steeg 2,1 procent op 7.115,88 punten.

Maandag leed de Dow nog het grootste eendaagse puntenverlies ooit, van ruim 1.175 punten. Dinsdag was sprake van herstel maar wel bij een grote volatiliteit. De CBOE VIX volatiliteitsindex, de graadmeter voor beleggersangst, schommelde dan ook hevig, tussen de 22 en 50 punten. Rond het slot in New York stond de index rond de 31 punten, een daling van zo'n 17 procent ten opzichte van maandag. Toen steeg de VIX meer dan 115 procent, waarmee de grootste eendaagse sprong ooit werd gemarkeerd.

Ondanks de fikse koersval van maandag en de volatiliteit van dinsdag, blijven marktkenners in het algemeen positief. Dit soort correcties zijn een belangrijk onderdeel van elke bull markt en beleggers moeten zich dan ook richten op het onderliggende fundament en zich niet af laten leiden door de chaos of emoties, volgens investeringsstrateeg Brian Belski van BMO Capital Market.

Ook marktstrateeg Marko Kolanovic van JPMorgan verwacht blijvend herstel, onder meer door de sterke bedrijfsresultaten, de positieve impact van de Amerikaanse belastinghervormingen en het stabiliseren van de obligatierentes. De Amerikaanse tienjaarsrente liep maandag nog op richting 2,90 procent, maar was dinsdag teruggezakt tot rond 2,79 procent.

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het Amerikaanse handelstekort steeg in december en het aantal vacatures in de Verenigde Staten liep in dezelfde maand juist licht terug.

De euro verloor dinsdag aanvankelijk terrein ten opzichte van de dollar. De euro/dollar noteerde rond het slot van de Europese markten op 1,2367. Eind vorige week verhandelde het muntpaar nog rond de 1,25 en dinsdagochtend rond 1,24. Rond het slot in Amerika was het muntpaar hersteld tot 1,2373.

Het sentiment op de oliemarkten werd ook verstoord door de wereldwijde verkoopgolf. De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor dinsdag 0,76 dollar, of 1,2 procent, op een settlement van 63,39 dollar.

Bedrijfsnieuws

General Motors steeg 5,8 procent. In 2017 daalde de winst van de autobouwer, onder druk van de belastinghervormingen van de regering Trump. Hierdoor werd een afschrijving van ruim 7 miljard dollar gedaan. In 2018 verwacht GM een resultaat dat grotendeels in lijn is met dat in 2017. In 2019 wordt de winst vermoedelijk gespekt door de lancering van nieuwe modellen. Sectorgenoten als Ford en Fiat Chrysler sloten respectievelijk 5,1 en 7,1 procent hoger.

Zwaargewichten Microsoft en Boeing zaten dinsdag stevig in het zadel na de verliezen van maandag. Microsoft won 3,8 procent en Boeing zag de beurswaarde met 3,7 procent toenemen. Ook financials zaten in de lift. Bank of America steeg 3,2 procent, Morgan Stanley en JPMorgan stegen 3,4 en 3,1 procent en Goldman Sachs sloot 3,8 procent hoger.

De zogenoemde FAANG aandelen; dus die van Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google-moeder Alphabet eindigden gemiddeld zo'n 2 tot 4 procent hoger.

Nabeurs verschijnen dinsdag nog cijfers van entertainmentconcern Walt Disney en biofarmaceut Gilead Sciences. In de reguliere handel stegen de aandelen 1,3 en 2,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

12 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

34 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.