Volatiel Wall Street richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 21:35

Dow schommelt bijna 1.000 punten.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street was dinsdag op weg naar herstel in wat een zeer volatiele handelssessie was na de scherpe verliezen van maandag. Richting de slotbel steeg de Dow Jones index 1,5 procent, net als de Nasdaq. De S&P 500 index won 1,2 procent.

Maandag leed de Dow nog het grootste puntenverlies ooit, van ruim 1.175 punten. Dinsdag was sprake van herstel maar wel bij een grote volatiliteit want de toonaangevende index schommelde zo'n 1.000 punten tijdens de handelssessie.

De CBOE VIX volatiliteitsindex, de graadmeter voor beleggersangst, schommelde dinsdag ook hevig, tussen de 22 en 50 punten. Rond het slot in New York stond de index rond de 28 punten, een daling van zo'n 25 procent ten opzichte van maandag. Toen steeg de VIX meer dan 115 procent, waarmee de grootste eendaagse sprong ooit werd gemarkeerd.

Ondanks de fikse koersval van maandag en de volatiliteit van dinsdag, blijven marktkenners in het algemeen positief. Dit soort correcties zijn een belangrijk onderdeel van elke bull markt en beleggers moeten zich dan ook richten op het onderliggende fundament en zich niet af laten leiden door de chaos of emoties, volgens investeringsstrateeg Brian Belski van BMO Capital Market.

Ook marktstrateeg Marko Kolanovic van JPMorgan verwacht herstel, onder meer door de sterke bedrijfsresultaten, de positieve impact van de Amerikaanse belastinghervormingen en het stabiliseren van de obligatierentes. De Amerikaanse tienjaarsrente liep maandag nog op richting 2,90 procent, maar was dinsdag teruggezakt tot rond 2,79 procent.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig. Het Amerikaanse handelstekort steeg in december en het aantal vacatures in de Verenigde Staten liep in dezelfde maand juist licht terug.

De euro verloor dinsdag aanvankelijk terrein ten opzichte van de dollar. De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,2367. Eind vorige week verhandelde het muntpaar nog rond de 1,25 en dinsdagochtend rond 1,24. Richting het slot in Amerika was het muntpaar hersteld tot 1,2391.

Het sentiment op de oliemarkten werd ook verstoord door de wereldwijde verkoopgolf. De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor dinsdag 0,76 dollar, of 1,2 procent, op een settlement van 63,39 dollar.

Bedrijfsnieuws

General Motors steeg meer dan 6 procent. In 2017 daalde de winst van de autobouwer, onder druk van de belastinghervormingen van de regering Trump. Hierdoor werd een afschrijving van ruim 7 miljard dollar gedaan. In 2018 verwacht GM een resultaat dat grotendeels in lijn is met dat in 2017. In 2019 wordt de winst vermoedelijk gespekt door de lancering van nieuwe modellen. Sectorgenoten als Ford en Fiat Chrysler noteerden respectievelijk ruim 5 en 6 procent hoger.

Zwaargewichten Microsoft en Boeing zaten dinsdag stevig in het zadel na de verliezen van maandag. Microsoft won 2,8 procent en Boeing zag de beurswaarde met ruim 3 procent toenemen. Ook financials zaten in de lift. Bank of America steeg 2,8 procent, Morgan Stanley en JPMorgan stegen 2,7 procent en Goldman Sachs noteerde zelfs 3,4 procent hoger.

De zogenoemde FAANG aandelen; dus die van Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google-moeder Alphabet stonden gemiddeld zo'n 1 tot 4 procent hoger.

Nabeurs verschijnen dinsdag nog cijfers van Walt Disney en Gilead Sciences.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

52 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.