Verlies voor Gilead door nieuwe belastingwet

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 22:38

Samenwerkingspartner Galapagos verhoogt dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft in 2017 meer omzet behaald dan verwacht en verhoogt in 2018 het kwartaaldividend met 10 procent. Wel werd verlies gedraaid vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Dit meldde de Amerikaanse biofarmaceut en samenwerkingspartner van het Belgisch-Nederlandse Galapagos dinsdagavond nabeurs.

Gilead behaalde in 2017 een totale omzet van 26,1 miljard dollar. De omzet uit productverkopen kwam uit op 25,7 miljard dollar, waar de biofarmaceut rekende op een bandbreedte van 24,5 miljard tot 25,5 miljard dollar. Wel kwamen deze opbrengsten lager uit dan de circa 30,0 miljard dollar in 2016. In het vierde kwartaal daalde de omzet naar 5,9 miljard dollar, van 7,3 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016.

Onder de streep resteerde in het vierde kwartaal van 2017 een verlies van 3,9 miljard dollar, te wijten aan een voorziening van 5,5 miljard dollar gerelateerd aan de nieuwe Amerikaanse belastingregelgeving. In 2016 kwam er in het vierde kwartaal nog een winst van 3,1 miljard dollar in de boeken. De belastingvoorziening deed de winst over heel 2017 slinken tot 4,6 miljard dollar, van 13,5 miljard dollar in 2016.

De kaspositie van Gilead stond eind december op 36,7 miljard dollar, van 32,4 miljard dollar eind december 2016. De onderzoeks- en ontwikkelingskosten daalden in 2017 naar 3,7 miljard dollar, van ruim 5 miljard dollar in 2016.

Outlook

In 2018 verwacht Gilead een omzet uit product verkopen te realiseren tussen 20 miljard en 21 miljard dollar. De R&D-kosten komen vermoedelijk uit in een bandbreedte van 3,4 miljard tot 3,6 miljard dollar.

Het aandeel Gilead Sciences steeg in de reguliere handel dinsdag 2,6 procent. In de nabeurshandel ging daar 1,3 procent vanaf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Notulen ECB hinten op spoedige aankondiging afbouw QE.

49 minuten geleden - Lees verder

Update: Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

58 minuten geleden - Lees verder

Damrak eindigt in het rood na notulen Fed

Vrees voor hogere rentes VS wurgt beurs.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting verder omlaag.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.