Valuta: meer ruimte voor stijging dollar tegenover euro

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 09:00

Beurzen wereldwijd onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de dollar na het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag al aan kracht heeft gewonnen ten opzichte van de euro, is er nog meer ruimte voor de greenback om te stijgen. Dit zei valutaspecialist Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News.

Het sterke Amerikaanse banenrapport en de daaruit voortvloeiende verwachting dat de inflatie verder zal oplopen, heeft er volgens de valutaspecialist inmiddels toe geleid dat de markt verwacht dat de Federal Reserve de rente dit jaar vier keer zal verhogen. Daarbij houdt de markt nauwgezet de stijgende tienjaarsrente in de gaten.

Daarnaast wijst Maartens op het commentaar van ECB-voorzitter Mario Draghi dat de inflatie weliswaar oploopt, maar dat de Europese Centrale Bank zich nog steeds zorgen maakt over de sterke euro, wat volgens hem suggereert dat er nog steeds ruimte is voor de dollar om verder te stijgen ten opzichte van de euro. "Nieuwe tegenwind heeft de kop opgestoken na de recente volatiliteit in de wisselkoers en de gevolgen hiervan voor de [inflatie]verwachtingen op de middellange termijn zouden nauwlettend in de gaten gehouden moeten worden", stelde Draghi maandagavond.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,2390, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen en het Britse pond achtereenvolgens 0,1 procent steeg en 0,3 procent steeg. De dollar noteerde tegenover de yen 0,1 procent lager op 109,02 en noteerde ten opzichte van het pond 0,1 procent hoger op 0,7167.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

9 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

30 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.