Snap verrast met groei gebruikers

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 23:45

Omzet flink omhoog, maar verlies ook.

(ABM FN-Dow Jones) Snap heeft in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet gegenereerd door meer gebruikers aan zich te binden, maar leed ook een groter verlies. Dit bleek dinsdagavond uit cijfers van het internetbedrijf dat met Snapchat het delen van foto's en video's mogelijk maakt, maar ook zorgt dat deze na korte tijd niet meer zichtbaar zijn.

In het afgelopen kwartaal behaalde Snap een omzet van 286 miljoen dollar, 72 procent meer dan de 166 miljoen dollar een jaar eerder en fors meer dan de 253 miljoen dollar waarop analisten rekenden.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers liep met 8,9 miljoen, ofwel 5 procent, op naar 187 miljoen. De gemiddelde omzet per gebruiker lag op 1,53 dollar, 31 procent meer dan in het derde kwartaal en zelfs 46 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2016. Hier rekenden analisten op 1,36 dollar per gebruiker.

Ondanks de omzetstijging liep het verlies in het vierde kwartaal ook op, van 170 miljoen naar 350 miljoen dollar.

In heel 2017 wist Snapchat de omzet te verdubbelen naar 825 miljoen dollar. Het verlies steeg echter van 515 miljoen naar bijna 3,5 miljard dollar. Daarvan was evenwel 2,6 miljard dollar te wijten aan het uitkeren van beloningen in de vorm van aandelen.

Beleggers reageerden uitgelaten op de groeicijfers en het aandeel, dat in de reguliere handel al 1,5 procent steeg, won nabeurs nog eens zo'n 20 procent waardoor de koers weer op hetzelfde niveau is als de 17 dollar per aandeel waarvoor Snap begin vorig jaar naar de beurs ging.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.