Olieprijs verder omlaag

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 21:01

Sentiment ook op oliemarkt negatief.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag verder gedaald. De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor 0,76 dollar, of 1,2 procent, op een settlement van 63,39 dollar.

Oliemarkten ontsnapten niet aan de malaise op de aandelenmarkten. "We zijn van mening dat het sentiment is gedraaid en dat er op korte termijn meer neerwaarts risico is voor de oliemarkten", aldus macrostrateeg Norbert Ruecker van Julius Baer.

De productieafspraken van de OPEC, de sterke vraag naar olie, de slinkende voorraden en geopolitieke problemen hielpen de olieprijzen de afgelopen maanden stevig in het zadel. Maar met de correctie op de aandelenmarkten is de risico aversie terug en worden posities in olie afgebouwd, volgens analisten van Commerzbank. Daarnaast zet de stijgende dollar druk op grondstoffen, aldus analist Tamas Varga van PVM Oil Associates Ltd.

De Amerikaanse overheidsdienst Energy Information Administration kwam dinsdag met een maandrapport over de oliemarkt en stelde daarin de verwachtingen voor de Amerikaanse olieproductie in 2018 en 2019 opwaarts bij met zo'n 3 procent. De schalie productie in de Verenigde Staten komt dit jaar vermoedelijk uit op gemiddeld 10,59 miljoen vaten per dag om volgend jaar te stijgen tot 11,18 miljoen vaten per dag. Over de ontwikkeling van de prijs voor ruwe olie en Brent was de EIA positiever. De prijs voor een vat West Texas Intermediate stijgt dit jaar naar verwachting met ruim 5 procent en die voor Brent met ruim 4 procent.

Volgende richtpunt voor de olieprijs zijn de wekelijkse olievoorradenrapporten van branche-organisatie API en de EIA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

55 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.