Liquidatie XIV geen punt van aandacht Flow Traders

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 16:32

Alle handelsposities afgedekt door flitshandelaar.

(ABM FN-Dow Jones) De aanstaande liquiditatie van een invers volatiliteitsfonds van Credit Suisse, dat maandag grotendeels zijn waarde verloor, is "geen punt van aandacht" voor Flow Traders, ondanks de handelspositie in het fonds van 1,94 procent in september vorig jaar. Dit zei woordvoerder Serge Enneman van de flitshandelaar dinsdag tegen ABM Financial News.

Het zogeheten XIV-fonds is een product waarin Flow Traders handelt voor zijn beleggers.De XIV is gekoppeld aan de bekend CBOE Volatility Index, of VIX, de zogeheten angstindex, die maandag met een ongekend percentage van 115 procent steeg.

Zoals bij alle producten dekt het bedrijf elke handelspositie geheel af door een tegengestelde positie, die de eerste positie opheft. De 'spread' of het prijsverschil tussen de twee koersen is waar Flow zijn geld mee verdient, legde Enneman uit. De melding aan de toezichthouder uit september, die inmiddels volgens Flow Traders niet meer actueel is, geeft alleen de longposities weer.

Met het fonds van Credit Suisse, genaamd VelocityShares Daily Inverse VICX Short Term ETN, konden beleggers inzetten op een verdere afname van de beweeglijkheid op de markten. Dit was lucratief in 2017, maar na de verkoopgolf op de wereldwijde aandelenmarkten maandag kelderde de XIV met 85 procent in de handel nabeurs op Wall Street.

Credit Suisse meldde dinsdag dat het fonds zal worden geliquideerd na deze koersval. Beleggers krijgen de waarde van hun belang uitgekeerd op de laatste handelsdag, die op 20 februari zal zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

10 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

32 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 31,36 7,32% 2,14 31,00