Huiseigenaren eisen boeterente terug van Delta Lloyd

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 08:26

Consumentenorganisaties willen principiƫle uitspraak.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenorganisaties Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond slepen Delta Lloyd voor de rechter, omdat de verzekeraar zijn klanten een te hoge boeterente zou hebben laten betalen bij het oversluiten van een hypotheek. Dat meldde de Consumentenbond dinsdagochtend.

De consumentenorganisaties eisen dat Delta Lloyd de boeterente opnieuw berekent voor klanten die hun hypotheek voor 14 juli 2016 oversloten naar een lagere hypotheekrente. De herberekening zou moeten plaatsvinden op basis van de richtlijn van toezichthouder AFM, die vanaf die datum in werking trad.

De organisaties willen dat de rechter een principiële uitspraak doet over de berekeningswijze van Delta Lloyd. Als die niet in orde wordt bevonden, zou dit de weg openen voor klanten van andere banken om een te hoge boeterente deels terug te claimen.

Eerder deden de organisaties al een vergeefse oproep aan financiële instellingen om de nieuwe regel ook te laten gelden voor oudere gevallen.

Tussen 2011 en 2016 sloten ongeveer 100.000 huiseigenaren hun hypotheek vervroegd over naar een lagere rente. De boeterente die zij daarvoor betaalden, mag volgens de wet niet hoger zijn dan een redelijke vergoeding voor de gedorven rente-inkomsten van de hypotheekverstrekker. Volgens onderzoek van de Consumentenbond waren de boetes echter bijna altijd hoger en was met name de rekenmethode van Delta Lloyd zeer ongunstig voor de klant.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

14 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

36 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DELTA LLOYD toevoegen aan uw watchlist 5,27 -0,75% -0,04 5,27
NN Group toevoegen aan uw watchlist 35,82 0,51% 0,18 35,64