Groen licht vermarkting diagnoseapparatuur Curetis in Singapore

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 19:47

Goedkeuring helpt marktintroductie in ASEAN regio.

(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in Singapore goedkeuring gekregen voor het op de markt brengen van diagnoseapparaat Unyvero wanneer deze wordt gebruikt om longontstekingen te ontdekken. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext dinsdagavond bekend.

De goedkeuring werd verleend aan samenwerkingspartner Acumen, dat verwacht dat hierdoor de marktintroductie in andere landen in de regio, zoals Maleisië, Thailand en Indonesië ook kan worden bewerkstelligd. Verder willen de twee partijen Unyvero ook verder uitrollen in Singapore als diagnoseapparatuur voor bloedonderzoek en infectieziekten.

Verder werd dinsdag bekend dat de ontwikkeling van Unyvero als diagnostische methode om bloedbaaninfecties en bloedvergiftiging vast te stellen, is afgerond. In de komende maanden zullen Curetis en Acumen verder klinisch onderzoek doen om de werkzaamheid te bevestigen.

Maandag maakte Curetis bekend dat men ook in Amerika spoedig goedkeuring verwacht voor Unyvero. Afzonderlijk rapporteerde het bedrijf bovendien voorlopige jaarcijfers. In 2017 daalde de omzet met 0,1 miljoen naar 1,2 miljoen euro. De kaspositie eind december 2017, van 16,6 miljoen euro, werd grotendeels gespekt door 10 miljoen euro die werd verstrekt door de Europese Investeringsbank en in kleine mate door een belastingteruggave.

Het aandeel Curetis verloor dinsdag 7,8 procent op 6,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

1 uur geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in VolkerWessels

Stemrecht van minder dan 5 procent.

2 uren geleden - Lees verder

OMAM verkleint belang in Besi

Kapitaalbelang kleiner dan vijf procent.

2 uren geleden - Lees verder

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
CURETIS toevoegen aan uw watchlist 6,92 -1,98% -0,14 6,86