Futures duiden op lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 12:56

Handelsbalans december op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een lagere opening tegemoet, na stevige verliezen op maandag, terwijl de dollar weer wat aan kracht won ten opzichte van de euro. Futures op de toonaangevende S&P 500 index koersten rond lunchtijd 0,5 procent lager op 2.594,75 punten, terwijl de futures voor de Dow Jones index en de Nasdaq opok lager stonden.

"In de Verenigde Staten accelereerde het koersverlies en kwam Wall Street in een vrije val terecht. Er was maandag echter geen trigger, zoals wij die vrijdag bij oplopende rentes wel zagen", merkte marktanalist Ron van der Does van IG dinsdag op. "Het was meer het feit dat beleggers bang waren voor verdere verliezen, waardoor er een sneeuwbaleffect ontstond en verkopers over elkaar heen vielen. Aan de lange reeks recordsluitingen kwam abrupt een einde, waarbij het intraday verlies opliep naar 1.600 punten, waarna een licht herstel optrad. Opvallend was dat de rendementen op staatsleningen daalden, waar deze vrijdag nog opliepen. Beleggers kochten namelijk staatspapier op als veilige haven en als bescherming tegen de dalende aandelenmarkt."

"Waar we getuige van zijn, is niet het instorten van vertrouwen in de markt en ook geen instorten van stabiliteit. Het is vooral een lang verwachte marktcorrectie, die nog wel even kan doorgaan, voordat kopers terugkomen", zei oprichter en onderzoeker Howard Wheeldon van Wheeldon Strategic Advisory dinsdag.

Op macro-economisch gebied was er dinsdagochtend enkel nieuws uit Europa. De Duitse fabrieksorders stegen in december 2017, meldde Statistiekbureau Destatis. De orders liepen in december op maandbasis met 3,8 procent op, flink meer dan de stijging van 0,6 procent waarop werd gerekend.

Voor dinsdagmiddag staan de Amerikaanse handelsbalans en vacatures in december op de rol.

Olie noteerde dinsdag wederom lager. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 63,61 dollar, terwijl een april-future Brentmeerr dan een vol procent lager bewoog op 66,94 dollar.

De euro/dollar noteerde dinsdag op 1,2384. Bij het sluiten van Wall Street op maandag stond er ook een stand van 1,2384 op de borden en bij opening van de Europese beurzen op dinsdag noteerde het muntpaar nog op 1,2376. Hoewel de dollar na het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag al aan kracht heeft gewonnen ten opzichte van de euro, is er nog meer ruimte voor de munt om te stijgen, zei valutaspecialist Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News. Hij wees daarbij ook op het commentaar van ECB-voorzitter Mario Draghi dat de inflatie weliswaar oploopt, maar dat de Europese Centrale Bank zich nog steeds zorgen maakt over de sterke euro, wat volgens hem suggereert dat er nog steeds ruimte is voor de dollar om verder te stijgen ten opzichte van de euro.

Bedrijfsnieuws

General Motors publiceert voor opening van de beurs de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2017. Nabeurs verschijnen dinsdag nog kwartaal- en jaarrapportages van Walt Disney en Gilead Sciences.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot maandag 4,6 procent lager op 24.345,75 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor 4,1 procent op 2.648,96 punten en techbeurs Nasdaq leverde 3,8 procent in op 6.967,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.