Europese beurzen lager rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 12:27

Markt zet neerwaartse trend voort.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren dinsdag rond het middaguur lager, nadat Wall Street maandag zijn slechtste dag sinds 2011 beleefde.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,8 procent tot 375,08 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,7 procent op 12.473,95 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,8 procent op 5.191,54 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 1,6 procent lager op 7.214,78 punten.

De Europese aandelenmarkten startten de handelsdag met scherpe verliezen over de gehele linie, na een historische verkoopgolf maandag op Wall Street. De S&P 500 en Dow Jones-index moesten maandag hun winsten die dit jaar tot dusver waren opgebouwd weer inleveren, vanwege de zorgen over de stijgende obligatierente en tekenen dat de inflatie in de Verenigde Staten harder stijgt dan verwacht. Hierdoor zal de Federal Reserve de rente waarschijnlijk sneller dan voorzien verhogen.

"We zijn er nog niet, maar de kans dat deze verkoopgolf verandert in een aanhoudend neerwaartse trend is dramatisch toegenomen", zei analist Neil Wilson van ETX Capital. "Als beleggers kijken naar de onderliggende winstgroei en de fundamenten van de wereldeconomie, is er reden voor optimisme, maar zodra een oprisping als deze begint, is het moeilijk te stoppen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd dinsdagochtend bekend dat de Duitse fabrieksorders in december op maandbasis zijn gestegen met 3,8 procent, terwijl gerekend werd op een stijging van 0,6 procent. Volgens econoom Carsten Brzeski van ING opnieuw een bewijs van een sterk herstel in de industrie.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 63,80 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 67,12 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2407. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2416 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2368 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BP heeft in het vierde kwartaal van 2017 een fors lagere winst geboekt op een hogere omzet vanwege het drukkende effect van een eenmalige last. Het aandeel noteerde rond het middaguur 0,5 procent lager.

EasyJet heeft in januari meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De luchtvaartmaatschappij verloor 1,3 procent.

Hargreaves Lansdown verloor 2,9 procent, ondanks dat de financiële dienstverlener over de eerste helft van het fiscale boekjaar een 12 procent hogere winst voor belasting rapporteerde.

BNP Paribas heeft in het vierde kwartaal van 2017 een lager operationeel resultaat geboekt, vanwege een licht lagere omzet en een stijging van de operationele kosten. De Franse bank noteerde 1,8 procent lager.

Staalreus ArcelorMittal verloor 3,2 procent, ondanks een koersdoelverhoging van S&P Equity van 27,00 euro naar 30,00 euro. De kredietwaardigheidsbeoordelaar handhaafde het Houden advies.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,6 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 4,1 procent lager op 2.648,94 punten. De Dow Jones index eindigde 4,6 procent in het rood op 24.345,75 punten en technologiebeurs Nasdaq 3,8 procent tot 6.967,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

16 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

37 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.281,58 1,13% 59,06 5.222,52
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.505,43 0,76% 41,54 5.463,89