Disney profiteert van Amerikaanse belastinghervormingen

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 22:24

Winst ruim boven verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Walt Disney heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2018 een hogere winst en omzet behaald. Dit maakte het Amerikaanse mediabedrijf dinsdag na het slot van de aandelenmarkten in New York bekend.

Disney rapporteerde in de verslagperiode die eindigde op 30 december 2017 een winst van ruim 4,4 miljard dollar, of 2,91 dollar per aandeel. Het entertainconcern kon onder andere profiteren van de nieuwe Amerikaanse belastingregels. In dezelfde periode in 2016 kwam er een nettowinst van circa 2,5 miljard dollar, of 1,55 dollar per aandeel, in de boeken. De aangepaste winst van 1,89 dollar was ruim boven de 1,61 dollar waar de markt op rekende.

De omzet steeg met 4 procent op jaarbasis tot 15,35 miljard dollar. Er werd door analisten die zijn geraadpleegd door FactSet evenwel gerekend op 15,48 miljard dollar aan omzet.

Bij recreatieparken steeg de omzet op jaarbasis 13 procent, terwijl de filmstudio niet helemaal kon profiteren van populaire films als Thor: Ragnarok en de animatiefilm Coco, met een omzetdaling van 1 procent. De kabelnetwerken van Disney, waaronder sportzender ESPN, zagen de omzet met 1 procent stijgen.

In het vierde kwartaal werd bekend dat Disney Twenty-First Century Fox voor een groot deel overneemt voor meer dan 52 miljard dollar. De overname door Disney omvat de film- en televisiestudio's, de op entertainment gerichte kabeltelevisiekanalen en de internationale televisiebedrijven.

In de reguliere handel steeg het aandeel Walt Disney 1,3 procent. In de nabeurshandel won het aandeel circa een procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.