Brussel onderzoekt overname muziekdienst Shazam door Apple

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 18:24

Transactie mogelijk negatief voor concurrentie in Europa.

(ABM FN-Dow Jones) Brussel gaat de geplande overname van muziekdienst Shazam door Apple onderzoeken. Dit meldde de Europese Commissie dinsdag.

Apple maakte de overname in december 2017 bekend, zonder financiële details te delen. De gedachte is dat Apple middels de overname gebruikers kan toevoegen aan Apple Music. Shazam heeft naar eigen zeggen een miljard gebruikers. De dienst is zowel in de app store van Apple als Android opgenomen.

De Europese toezichthouder start een onderzoek naar de overname, na verzoeken daartoe van EU-lidstaten Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en verder IJsland, Noorwegen en Zweden. Deze landen bevinden zich in de zogenoemde Europese Economische Ruimte.

De voorgestelde acquisitie van Shazam door Apple voldoet volgens Brussel mogelijk niet aan de Europese regels die voorschrijven dat ook fusies van buiten de EU die het blok raken, moeten worden gemeld.

In Oostenrijk meldde Apple de transactie wel aan de nationale toezichthouder, waarna het land een verzoek deed aan Brussel om onderzoek te doen. De overige landen voegden zich daarbij. De Europese Commissie zal nu onderzoeken of de deal een negatieve impact heeft binnen het territorium van die landen.

Het aandeel Apple noteerde dinsdag 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

24 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.