BP boekt lagere nettowinst

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 08:45

Onderliggend resultaat hele boekjaar laat forse stijging zien.

(ABM FN-Dow Jones) BP heeft in het vierde kwartaal van 2017 een fors lagere winst geboekt op een hogere omzet vanwege het drukkende effect van een eenmalige last. Dit meldde de Britse energiereus dinsdag voorbeurs.

CEO Bob Dudley sprak evenwel van één van de sterkste jaren in de geschiedenis van BP, zowel op operationeel als financieel vlak. De bestuurder noemde de inkomsten bij Downstream zeer sterk, terwijl de productie bij Upstream met 12 procent steeg.

"We betreden het tweede jaar van ons vijfjarenplan met een echt momentum, waarbij we het vertrouwen hebben om door te kunnen gaan met het realiseren van groei, waardoor de kasstromen en het rendement voor de aandeelhouders tot 2021 en daarna verbetert", aldus Dudley."Tegelijkertijd omarmen we de energietransitie en zoeken we naar nieuwe kansen in een veranderende koolstofarme wereld", voegde hij toe.

In het vierde kwartaal boekte BP een nettowinst van 27 miljoen dollar, in vergelijking tot 497 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder, waarbij het resultaat werd gedrukt door een eenmalige last van 2,5 miljard dollar.

De omzet steeg de afgelopen verslagperiode van 52,1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016 tot 70,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Over het hele boekjaar boekte BP echter een nettowinst van 3,4 miljard dollar, tegenover 115 miljoen dollar in 2016.

De energiereus handhaafde het dividend op 0,10 dollar per aandeel.

Het aandeel BP sloot maandag 1,5 procent lager op 482,05 pence.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street lager gesloten

Olieprijs voor vijfde opeenvolgende dag lager gesloten.

11 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Olieprijs voor vijfde opeenvolgende dag lager gesloten.

55 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Stijgende Amerikaans productie en voorraden drukken olieprijs.

1 uur geleden - Lees verder

L'Oreal boekt hogere nettowinst

Winst gestuwd door sterke prestaties divisies Luxe en Active Cosmetics.

1 uur geleden - Lees verder

Voormalige bestuurders Gastvrij vechten ontslag Lavide aan

Lavide kreeg akkoord van aandeelhouders voor ontslag.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.