Beursblik: SBM voldeed vermoedelijk aan eigen outlook

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 10:13

Analisten wachten op meer duidelijkheid van oliedienstverlener over Brazilie.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore zal donderdag voorbeurs over 2017 vermoedelijk een omzet rapporteren die in lijn is met de eigen verwachting van 1,7 miljard dollar.

In de eerste drie, zes en negen maanden van 2017 boekte de oliedienstverlener achtereenvolgens een 5 procent, 11 procent en 20 procent lagere omzet op basis van de Directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echt inkomsten.

Tijdens de trading update over het derde kwartaal zei de oliedienstverlener geen reden te zien om de outlook voor het hele boekjaar aan te passen. Uit door SBM Offshore zelf aangeleverde data blijkt dat tien vooraf geraadpleegde analisten eveneens rekenen om een omzet van 1,7 miljard dollar, in vergelijking tot 2,0 miljard dollar in 2016.

De analisten rekenen gemiddeld op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 804 miljoen dollar, tegenover 725 miljoen dollar een jaar eerder, terwijl de nettowinst naar verwachting 77 miljoen dollar zal bedragen, versus 24 miljoen dollar een jaar eerder.

Analist Quirijn Mulder van ING zei in aanloop naar de publicatie te verwachten dat de oliedienstverlener solide cijfers zal rapporteren, die misschien de verwachtingen zullen overtreffen. Mulder verwacht echter dat SBM voorzichtig zal zijn over zijn verwachtingen voor 2018. Het bedrijf zou volgens hem kunnen aangeven dat het verwacht dit jaar opnieuw de opdracht zou kunnen krijgen voor de bouw van in totaal zeven FPSO's, maar zal daarbij teven herhalen dat de hoogtijdagen van 2013 en 2014 nog altijd niet zijn teruggekeerd. ING hanteert een koopadvies op SBM Offshore met een koersdoel van 20,00 euro.

Analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities zei vooral uit te kijken naar de situatie in Brazilië na de laatste update van 22 december. Het bedrijf meldde toen dat de Braziliaanse Federal Audit Court (TCU) goedkeuring heeft gegeven aan een nieuwe clementieovereenkomst tussen SBM Offshore en de Braziliaanse autoriteiten, terwijl het Federaal Parket een schadeclaim indiende tegen het concern en een aantal personen. Daarnaast zei Duinslaeger benieuwd te zijn naar eventuele wijzigingen in SBM's beleid omtrent deelname aan nieuwe aanbestedingen van het Braziliaanse Petrobras, de huidige marktomstandigheden en SBM's marktvisie voor 2019 en 2020. KBC Securities hanteert een koersdoel van 19,00 euro met een koopadvies.

Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdagochtend op een rood Damrak 2,1 procent lager op 14,39 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

2 uren geleden - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 13,78 -1,15% -0,16 13,94