Beursblik: S&P Equity Research verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 07:06

Koersdoel naar 30,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 27,00 naar 30,00 euro, maar handhaafde het Houden advies.

Analisten van S&P verhoogden het koersdoel nadat de laatste kwartaalcijfers beter dan verwacht waren dankzij hogere staalprijzen, maar ook meer staal dat werd afgeleverd. Het bedrijfsresultaat dikte afgelopen jaar met 34 procent aan, mede dankzij een betere efficiency van de staalreus.

Sowieso is S&P goed te spreken over de kostenbesparingen die ArcelorMittal doorvoert. En ook het besluit van China om de staalproductie aan banden te leggen, is positief voor de sector, menen de analisten.

Verder wezen de marktvorsers erop dat ArcelorMittal weer is begonnen met het uitkeren van een dividend van 0,10 dollar per aandeel.

"Al met al worden we positiever over de vooruitzichten van ArcelorMittal, maar we blijven voorzichtig vanwege het cyclische karakter van de sector", aldus de analisten.

Het aandeel ArcelorMittal sloot maandag, op een rood Damrak, 1,1 procent hoger op 28,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Aegon licht lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op winst

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stabiel

Gemengde gevoelens bij IEA-rapport.

Gisteren - Lees verder

Onzekerheid overheerst op Europese beurzen

Beleggers wachten op inflatie- en groeidata.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.