Axalta boekt hoger verlies vanwege belastingprovisie

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 14:41

Wel winst over heel 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Axalta Coatings heeft in het vierde kwartaal de omzet op jaarbasis zien stijgen, maar als gevolg van een belastingprovisie het nettoverlies zien toenemen. Dit maakte de Amerikaanse verfproducent dinsdag voorbeurs bekend.

De kwartaalomzet steeg van 1,03 miljard naar 1,17 miljard dollar dankzij toegenomen verkopen in zowel de divisie Performance Coatings als bij Transportation Coatings. Het operationeel resultaat steeg van 31,8 miljoen naar 100,9 miljoen dollar. Het aan aandeelhouders toe te wijzen nettoverlies steeg van 37,2 miljoen naar 61,5 miljoen dollar.

"We zijn blij dat onze operaties in het vierde kwartaal naar een normaler profiel is teruggekeerd, met sterke omzetontwikkeling over de hele linie, gematigd positieve prijsontwikkeling en grotendeels stabiele marges, ondanks hogere grondfstofkosten", zei CFO Robert Bryant in een toelichting.

Over het hele jaar steeg de omzet van Axalta van 4,07 miljard naar 4,35 miljard dollar, daalde het operationeel resultaat van 403,6 miljoen naar 362,3 miljoen dollar en daalde de nettowinst van 38,8 miljoen naar 36,7 miljoen dollar.

Axalta heeft in november 2017 fusiebesprekingen met de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel afgebroken.

Outlook

Voor 2018 voorziet Axalta een omzetgroei van 8 tot 9 procent, een aangepaste EBITDA van 940 miljoen tot 980 miljoen dollar en een vrije kasstroom van 420 miljoen tot 460 miljoen dollar.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Axalta dinsdag 3,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

Gisteren - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

Gisteren - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

Gisteren - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.