ASR Nederland rondt overname Generali Nederland af

Redactie ABM Financial News - 6 februari 2018, 07:17

Integratie Generali Nederland uiterlijk in 2020 afgerond.

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft de overname van Generali Nederland afgerond. Dit meldde de Nederlandse verzekeraar dinsdag voorbeurs.

"Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld waren is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt", aldus de verzekeraar.

Op 13 september 2017 kondigde ASR Nederland aan overeenstemming bereikt te hebben met Assicurazioni Generali om de Nederlandse activiteiten van de Italiaanse verzekeraar over te nemen.

"Deze acquisitie past uitstekend in onze strategie om ook te groeien door middel van gerichte overnames en is consistent met onze belofte aan de aandeelhouders om kapitaal in te zetten voor winstgevende groei en kapitaalgeneratie. De overname verstevigt onze marktpositie zowel op het gebied van Leven als van Schade", zei CEO Jos Baeten destijds in een toelichting.

ASR betaalde 143 miljoen euro in contanten voor Generali Nederland.

De integratie van de activiteiten van Generali Nederland zal gefaseerd plaatsvinden en naar verwachting uiterlijk in 2020 zijn afgerond, meldde ASR Nederland dinsdag. De medewerkers van Generali Nederland verhuizen in de loop van 2018 naar de locaties van ASR.

ASR Nederland sloot maandag op een rood Damrak 1,1 procent lager op 35,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.