Winstsprong Ryanair

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 07:53

Luchtvaartmaatschappij vervoert meer passagiers.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de winst en omzet zien stijgen, ondanks een uitdagend kwartaal. Dit maakte de Ierse budgetmaatschappij maandag voorbeurs bekend.

CEO Michael O’Leary sprak van sterke resultaten ondanks het uitdagende kwartaal. De topman wees opnieuw op de roosterproblemen uit september die ontstonden door fouten in de berekening van het vakantieverlof van personeel. Hierdoor bleven 25 vliegtuigen aan de grond. Verder werd opgemerkt dat consolidatie in de Europese luchtvaartsector nieuwe groeimogelijkheden biedt, vooral in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland.   

De budgetmaatschappij boekte in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 december, een nettowinst van 106 miljoen euro tegen 95 miljoen euro een jaar eerder. Ryanair wist de kosten met een procent omlaag te brengen en vervoerde bovendien zes procent meer passagiers.  

De omzet steeg met 4 procent van 1,3 miljard euro naar 1,4 miljard euro het afgelopen kwartaal.

Outlook

Ryanair sloot in de Verenigd Koninkrijk naar eigen zeggen een belangrijke overeenkomst met Britse vakbonden en de luchtvaartmaatschappij verwacht vergelijkbare afspraken te kunnen maken met andere pilotenvakbonden. Toch blijft dit volgens Ryanair nog voor onzekerheden zorgen in de komende tijd, al stelde de luchtvaartmaatschappij goed gepositioneerd te zijn om de effecten daarvan beperkt te houden. 

Ryanair verwacht voor heel 2018 dan ook een groei van het aantal vervoerde passagiers van 8 procent naar 130 miljoen, waar de luchtvaartmaatschappij eerder nog uitging van 129 miljoen. 

De luchtvaarder verwacht dat de tarieven in 2018 met "minstens" drie procent zullen dalen. De kosten zullen op jaarbasis naar verwachting met twee procent dalen, ondanks hogere olieprijzen. 

De uitgaven per klant stijgen naar verwachting met 2 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van een procent.

Verder verwacht Ryanair een druk op de ticketprijzen deze zomer met een stijging van de kosten door hogere olieprijzen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.