Valuta: Japanse yen trekt aan

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 09:12

Risk-off sentiment financiele markten.

(ABM FN-Dow Jones) De financiële markten kenmerken zich maandagochtend in het algemeen door een risk-off sentiment, hoewel je daar op de valutamarkt niet heel veel van ziet. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. 

Dit uit zich volgens Koopman op de valutamarkt echter door een aantrekkende Japanse yen ten opzichte van andere belangrijke valuta. "De markt laat tekenen zien van hoogtevrees", aldus de marktanalist. "Dit werd vrijdag met name versterkt door het sterke Amerikaanse banenrapport", voegde hij toe. "Dit zie je zowel op de aandelen- als obligatiemarkt."

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,2442, terwijl de euro ten opzichte van de Japanse yen 0,4 procent daalde tot 136,71 en ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,8827. De dollar verloor tegenover de yen 0,3 procent tot 109,83, terwijl de greenback ten opzichte van het pond 0,1 procent steeg tot 0,709.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.