Update: meer transacties voor BinckBank

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 08:34

Beurshandel trekt aan in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank heeft in vierde kwartaal van 2017 meer winst geboekt, omdat particuliere beleggers meer handelden dan in het voorgaande kwartaal, maar de online broker kon nog geen extra omzet laten zien uit de nieuwe vermogensbeheerproducten Binck Forward, Binck Comfort en Binck Pensioenbeleggen. Dit bleek maandag uit kwartaalcijfers van de broker.

"Het is nog te vroeg om de resultaten uit onze nieuwe proposities terug te zien in de financiële resultaten." zei CEO Vincent Germyns maandag in een toelichting."Het beurssentiment over 2017 was positief maar door beperkte volatiliteit bleven de transacties op het niveau van 2016."

De nettowinst steeg naar 4,3 miljoen euro, of 0,07 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit 1,0 miljoen en in het derde kwartaal 2,1 miljoen.

De aangepaste winst, gecorrigeerd voor fiscale en boekhoudkundige eigenaardigheden, steeg naar 10,8 miljoen euro, of 0,16 euro per aandeel, van 7,5 miljoen euro een jaar eerder. Enkele vooraf door ABM Financial News geraadpleegde analisten rekenden op 0,15 euro.

De omzet bedroeg 38,7 miljoen euro, wat 11 procent meer was dan een kwartaal eerder. Het aantal transacties steeg met 24 procent vergeleken met het derde kwartaal, tot 2,12 miljoen stuks. De fee-inkomsten waren daarom ook 23 procent hoger dan in het derde kwartaal, terwijl de netto rentebaten licht daalden.

Voor het hele jaar bedroeg de aangepaste winst 0,52 euro per aandeel, waarvan BinckBank de helft uitkeert als dividend. 

Het aantal transacties over het hele jaar was ongeveer gelijk aan 2016. Daarbij wees Binck op de lage volatiliteit op de markten. De prestatiebeloning voor Alex Vermogensbeheer bedroeg 1,9 miljoen euro in 2017. In 2016 was dit 0,4 miljoen.

BinckBank probeert zich te richten op andere inkomsten, nu de online brokerage kampt met concurrentie van succesvolle prijsvechters, zoals Degiro, en de inkomsten uit Alex Vermogensbeheer afnemen na een aantal jaren met tegenvallend rendement.

De strategische transformatie ligt grotendeels op schema, meldde de broker, maar de negatieve rente op de kapitaalmarkten blijft zwaar drukken op de rentebaten. De marktvolumes laten nog steeds een neerwaartse trend zien, stelde BinckBank. Ook de uitstroom bij Alex Vermogensbeheer duurt iets lager dan verwacht, "waardoor BinckBank groeivertraging oploopt op een belangrijke pijler in haar verdienmodel", namelijk het beheerd vermogen.

Het beheerd vermogen daalde in het vierde kwartaal met 4 procent tot 1,09 miljard euro, omdat de uitstroom bij Alex aanhield op 60 miljoen tot 70 miljoen euro per kwartaal.

Omdat beleggers meer belegden in turbo's met geleend geld, steeg het resultaat uit financiële instrumenten sterk. BinckBank schafte de transactiekosten voor de Binck Turbo in oktober af, maar zei toen al te verwachten dat de "intrinsieke" financieringsrente in het product per saldo meer zou gaan opleveren.

De verkoop van het onderdeel Able leverde een boekwinst op van 1,9 miljoen euro, conform de verwachting van circa 2 miljoen euro. 

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,83 -0,82% -0,04 4,87