Topman spreekt van goed jaar voor Binck

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 09:19

Nieuwe initiatieven kosten tijd volgens CEO.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank heeft het in het afgelopen jaar "heel goed gedaan" als onlinebroker, met duidelijk aantrekkende handel sinds het vierde kwartaal. Dit zei bestuursvoorzitter Vincent Germyns maandag in een gesprek met ABM Financial News.

"Ik ben heel positief over het afgelopen jaar", zei Germyns. Ondanks de extreme lage volatiliteit op de markten heeft de onlinebroker het volgens de topman goed gedaan, waarbij het jaar ook goed werd afgesloten omdat klanten actiever werden. Die trend heeft zich in januari doorgezet, voegde Germyns toe. 

Volgens Germyns waren met name het tweede en derde kwartaal zeer rustig. In het vierde kwartaal was er sprake van dat klanten door de aanhoudende lage rente kozen voor beleggen in aandelen. Ook januari liet meer handel zien dan in het vierde kwartaal en ook dan januari een jaar eerder, zei de bestuursvoorzitter. De inkomsten uit de handelsactiviteiten zijn goed voor 80 procent van de omzet, merkte Germyns op.

Meer beheerd vermogen in 2018.

De topman verwacht dat de daling van het beheerde vermogen dit jaar voorbij zal zijn en zal omslaan in groei, omdat instroom bij nieuwe vermogensbeheerproducten de uitstroom bij Alex Vermogensbeheer steeds meer compenseert.

Hoewel de uitstroom per saldo aanhield in het vierde kwartaal, met zo'n 60 miljoen euro bij Alex, ziet Germyns het beheerd vermogen in 2018 weer stijgen. "Er komt een kantelmoment". De verwachting van de topman is dat dit in 2018 zal zijn. 

Germyns wees erop dat de introductie van eigen Turbo's door BinckBank een aantal jaren nodig had, maar dat de winstgevendheid van dit product inmiddels is verdubbeld. 

Bij nieuwe beleggings- en vermogensbeheerproducten zoals Binck Forward ziet de onlinebank wel instroom maar dit heeft tijd nodig om te landen in de hoofden van beleggers, zei Germyns. Hij wees erop dat BinckBank al een aantal jaar geen reclame heeft gemaakt als vermogensbeheerder na problemen bij de geautomatiseerde aanbieder Alex. "Het is belangrijk dat we de green shoots zien."

Maandag steeg het aandeel BinckBank 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,81 -0,82% -0,04 4,85