Koersen Wall Street klappen onderuit

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 21:17

Wells Fargo krijgt afscheidscadeau Yellen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt de nieuwe handelsweek met een stevig verlies te gaan starten. Een klein uur voor het sluiten van de Amerikaanse beurzen noteerden de Dow Jones en S&P 500 index verliezen van bijna drie procent voor de Nasdaq oplopend tot 4,5 procent voor de Dow Jones.

Beleggers moeten er volgens marktanalist David Madden van CMC Markets aan wennen dat er dit jaar wel eens vier renteverhogingen door de Federal Reserve in het vat zitten.

Tegelijk met de dalende aandelenmarkten, steeg de dollar. De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,2411. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2457.

Als gevolg van de oplopende dollar, was er ook druk op de oliemarkt. De maart-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,30 dollar, ofwel 2 procent, lager op 64,15 dollar.

Macro-economisch was er vooral aandacht voor de dienstensector. In Amerika bleek deze volgens cijfers van het Institute for Supply Management in een flink hoger tempo gegroeid. De inkoopmanagersindex ging van 56,0 in december naar 59,9 in januari. Geraadpleegde economen mikten op 56,5 in januari.

Op basis van deze nieuwe data concludeerde econoom James Knightley van ING dat de Amerikaanse economie dit jaar vermoedelijk met 3 procent zal groeien. Cijfers van Markit wezen overigens wel op een groeivertraging voor de dienstensector.

De verkoopgolf van cryptovaluta ging maandag onverdroten verder, waarbij de koers van Bitcoin onder de 7.000 dollar zakte.

Stijgers en dalers

Het aandeel Wells Fargo kreeg de volle aandacht, nadat inmiddels oud-voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve bepaalde dat de bank niet verder mag groeien tot er voldoende maatregelen zijn getroffen. "De Fed heeft zojuist in één klap de vrees voor Gods toorn teruggebracht in de bestuurskamers van banken door het land", schreef analist Ian Katz van Capital Alpha Partners zondag. "En dat was ook precies de bedoeling." Het aandeel Wells Fargo werd meer dan negen procent lager verhandeld.

Het aandeel van halfgeleiderfabrikant Qualcomm noteerde ook bijna acht procent in het rood, op ongeveer 61 dollar. Broadcom bracht maandag een verhoogd bod uit op Qualcomm en zei dat dit ook het laatste bod zal zijn. Het verhoogde bod is 82,00 dollar per aandeel, waarvan 60,00 dollar in contanten en het restant in aandelen Broadcom. Qualcomm wees een eerder bod van 70 dollar af, omdat er sprake is van "een significante onderwaardering". Broadcom blijft "hoopvol" dat het bestuur van Qualcomm "verantwoordelijk" naar zijn aandeelhouders handelt en "zonder verdere vertraging" besprekingen over het nieuwe bod start.

Kroger verloor bijna drie procent. Het heeft een definitief akkoord bereikt over de verkoop van diens gemakswinkels aan EG Group voor een bedrag van 2,15 miljard dollar. De verkoop komt nadat Kroger in oktober vorig jaar al aangaf de strategische opties voor de activiteiten te onderzoeken, waaronder een verkoop. Kroger zal de verkoopopbrengst gebruiken om de schuld van de onderneming terug te brengen en eigen aandelen in te kopen.

Sysco boekte in het afgelopen kwartaal een licht hogere omzet en operationeel resultaat. CEO Tom Bené zei blij te zijn met het aanhoudend momentum, aangejaagd door sterke lokale groei en algeheel goede omzetten. Bené zei er vertrouwen in te hebben dat het concern zijn financiële doelstellingen voor het hele boekjaar zal realiseren. Het aandeel daalde 4,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

25 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.