Groeitempo dienstensector eurozone omhoog

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 10:06

Inkoopmanagersindex naar 58,0 in januari.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteiten in de dienstensector van de eurozone zijn in januari in een hoger tempo toegenomen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex van de dienstensector van de landen in de eurozone steeg van 56,6 in december naar 58,0 in januari. Een voorlopige raming wees op 57,6.

De Italiaanse en Duitse dienstensector groeiden afgelopen maand in een flink hoger tempo. Ditzelfde gold voor de Spaanse dienstensector. In Frankrijk bleef de groei op stoom.

De samengestelde inkoopmanagersindex van de landen in de eurozone steeg in januari van 58,1 naar 58,8. Een eerdere raming ging uit van 58,6. Met 58,8 gaat het om de sterkste groei sinds juni 2006.

Eerder deze week bleek de inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone iets te zijn gedaald, van 60,6 in december naar 59,6 in januari. 

In een toelichting wees econoom Chris Williamson van Markit erop dat de inkopers nog wat positiever waren dan een voorlopige raming al liet zien. Als dit doorzet in februari en maart, dan rekent de econoom op een groei van het bruto binnenlands product van ongeveer 1 procent op kwartaalbasis. Dat zou beter zij dan de officiële verwachting voor het eerste kwartaal, benadrukte Williamson.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.