Futures duiden op lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 12:51

Inkoopmanagersindices op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag naar verwachting een lagere opening tegemoet, na stevige verliezen op vrijdag, terwijl de euro/dollar weer ver boven 1,24 noteert.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index koersten rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood op 2.742,75 punten, terwijl ook de Dow Jones index en de Nasdaq lager stonden.

"De grootste uitverkoop op aandelenmarkten in bijna twee jaar vindt plaats, nu investeerders reageren op wereldwijd stijgende obligatierentes", merkte marktanalist Naeem Aslam van Think Markets maandag op. "Het pad omlaag van vrijdag wordt vandaag waarschijnlijk voortgezet, geven de futures aan. Maar er is niet echt reden voor zorg, omdat de bedrijfscijfers aangeven dat de winsten nog stijgen en de kans op een recessie in de VS gering is. Dus het kan slechts een gezonde stap terug zijn, waar de investeerders al enige tijd op hebben zitten wachten", zo vervolgde hij, erbij aangevend dat een correctie van zo'n 10 procent op zijn plaats zou zijn.

Volgens Aslam moet de Federal Reserve, in reactie op de stijgende lonen, zijn beleid ook aanpassen op de stijgende obligatierentes. Wellicht dat aanstaande uitspraken van Fed-bestuurders uit Dallas en New York meer duidelijkheid geven over een aanhoudend geleidelijke of toch meer agressies aanpak van renteverhogingen in de VS, aldus de marktvorser.

Op macro-economisch gebied verschenen maandag onder meer veel inkoopmanagersindices voor de dienstensector in de maand januari in China, Japan en in veel Europese landen. In China en Japan en de grootste economieën in de eurozone groeiden de dienstensectoren vorige maand in een hoger tempo. De activiteiten in de dienstensector van de hele eurozone zijn in januari ook in een hoger tempo toegenomen, bleek maandag uit cijfers van Markit Economics. De inkoopmanagersindex van de dienstensector van de landen in de eurozone steeg van 56,6 in december naar 58,0 in januari. In de Britse dienstensector was echter sprake van een vertraging van de groei. De index daalde daar van 54,2 in december naar 53,0 in januari. 

Later vandaag verschijnen de inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse dienstensector in januari.

Olie noteerde maandag weer lager. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 65,08 dollar, terwijl een maart-future Brent 0.9 procent lager bewoog op 67,94 dollar. 

De euro/dollar noteerde maandag op 1,2460. Bij het sluiten van Wall Street op vrijdag stond er nog een stand van 1,2459 op de borden en bij opening van de Europese beurzen op maandag noteerde het muntpaar op 1,2457.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel van halfgeleiderfabrikant Qualcomm noteerde maandag in de elektronische handel voorbeurs 4,6 procent hoger. Broadcom is van plan zijn vijandige overnamebod op Qualcomm te verhogen, schreef persbureau Reuters zondag op basis van anonieme bronnen. Broadcom was aanvankelijk bereid 70,00 dollar per aandeel Qualcomm te betalen, maar volgens Reuters wordt er nu gewerkt aan een nieuw bod van tussen de 80,00 tot 82,00 dollar per aandeel. Dit zou neerkomen op in totale waarde van het bod van 120 miljard dollar. Na de eerste overnamepoging liet Qualcomm weten het bod van Broadcom te beschouwen als een significante onderwaardering van de chipfabrikant. CEO Steve Mollenkopf zei toen dat Qualcomm zelfstandig de beste kansen heeft. Qualcomm is overigens zelf bezig om het Nederlandse NXP over te nemen.

Later vandaag volgen nog kwartaalrapportages van Loews Hotels en voedingsgroothandelaar Sysco.

In Amerika is het cijferseizoen inmiddels goeddeels voorbij, maar cijfers van General Motors en Walt Disney op dinsdag, van Tesla op woensdag en van Twitter op donderdag zullen evenwel nog met aandacht worden gevolgd.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is vrijdag in navolging van de Europese beurzen flink lager gesloten, ondanks beter dan verwachte werkgelegenheidscijfers over januari van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De Dow Jones index verloor 2,5 procent tot 25.520,96 punten, de S&P 500 sloot 2,1 procent lager op 2.761,85 punten, terwijl de Nasdaq krap 2 procent in het rood eindigde op 7.240,95 punten. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers daalt

Altice blijft aandeel om te mijden.

6 uren geleden - Lees verder

Templeton verkleint belang SBM Offshore

Kapitaalbelang van net geen drie procent.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang RELX nipt

Kapitaalbelang van net geen vijf procent.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Aalberts

Zowel kapitaalbelang als stemrecht omhoog.

7 uren geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Philips Lighting

Kapitaalbelang minder dan drie procent.

7 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.