Bitcoin zakt onder 8.000 dollar

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 13:28

Britse bank faciliteert geen transacties meer.

(ABM FN-Dow Jones)  De verkoopgolf van cryptovaluta ging maandag onverdroten verder, waarbij de koers van bitcoin onder de 8.000 dollar zakte nadat een Britse bank handel in digitale munten met zijn creditcards verbood. 

Bitcoin noteerde maandag volgens CoinDesk.com bijna 6 procent lager op 7.693 dollar, waarmee de munt terug is op het niveau van eind november. Vrijdag zakte de koers al kort onder 8.000 dollar, om op zaterdag weer op te veren tot bijna 9.500 dollar, maar ging vervolgens opnieuw onderuit.

Ether-munten op de blockchain Ethereum verloren 3,5 procent tot 810,6 dollar, het laagste niveau van het jaar. Ripple munten daalden 4 procent en Litecoin ging met een vergelijkbaar percentage omlaag.

De vrees voor strengere regelgeving voor de handel in cryptomunten wereldwijd droegen bij aan de verkoopgolf. Maandag staken nieuwe zorgen de kop op, door de Britse bankreus Lloyds. 

"Bij Lloyds, Bank of Scotland, Halifax en MBNA accepteren we niet langer creditcardtransacties bedoeld om cryptomunten aan te schaffen", stelde een woordvoerder in een emailcommentaar. "Het gaat om de bescherming van onze creditcardklanten tegen de risico's die samenhangen met de volatiliteit van cryptomunten."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

46 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.