Beursupdate: koersdruk op Damrak houdt aan

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 09:13

Over brede linie lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de handelsweek fors lager van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index maandag 1,4 procent lager naar 542,55 punten, terwijl de Midkap 1,3 procent prijs gaf.

Onder de volledig roodgekleurde hoofdfondsen deelden ASML, Galapagos en Aalberts de rode lantaarn met verliezen van ongeveer twee procent. Royal Dutch Shell gaf 1,7 procent prijs, terwijl Unilever 1,2 procent moest inleveren.

In de AMX ontsprong alleen Flow Traders de dans met een bescheiden plusje. De flitshandelaar is juist gebaat bij de oplopende volatiliteit op de beurzen. BE Semiconductor Industries en Philips Lighting bungelden onderaan met verliezen van ongeveer drie procent. 

Onder de kleinere fondsen was BinckBank de enige positieve uitschieter na rapportering van cijfers. De nettowinst van onlinebroker BinckBank steeg in het vierde kwartaal van 2017 van 1,0 miljoen euro een jaar eerder naar 4,3 miljoen euro, of 0,07 euro per aandeel. Het aandeel won meer dan twee procent. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

15 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

37 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,27 0,89% 4,70 527,57
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 810,08 0,57% 4,62 805,46
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.092,67 0,69% 7,45 1.085,22