Beursblik: TomTom wist val consumentenomzet vermoedelijk niet op te vangen

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 14:00

Analisten achten afgegeven outlook navigatiespecialist haalbaar.

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft in het vierde kwartaal volgens analisten de omzet zien teruglopen, maar zou desondanks in 2017 in lijn met de eigen outlook hebben gepresteerd. Dit blijkt uit de verwachtingen van analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de navigatiespecialist.

In het laatste kwartaal van 2016 behaalde TomTom op een omzet van 266 miljoen euro een nettoverlies van 6 miljoen euro. Aangepast verdiende het bedrijf echter iets meer dan 11 miljoen euro.

Volgens de analisten werd er afgelopen kwartaal een flink lagere omzet van 221 miljoen euro gerealiseerd. Daaraan droeg de consumententak 95 miljoen euro bij, Automotive 50 miljoen, Enterprise 34 miljoen en Telematics 43 miljoen euro. 

In de laatste drie maanden van 2016 was de consumententak nog goed voor een omzet van 152 miljoen euro. De nieuwe activiteiten zijn volgens de analisten nog onvoldoende om de omzetval bij de consumentendivisie te compenseren.

Uitgaande van 139 miljoen euro aan operationele kosten in het vierde kwartaal mikken de analisten gemiddeld op een operationele winst van 4 miljoen euro en een zelfde nettoresultaat. De aangepaste winst zal op 16 miljoen euro zijn uitgekomen, of  0,07 euro per aandeel, vermoeden de analisten. Daarmee zou de aangepaste winst per aandeel over heel 2017 zijn uitgekomen op 0,26 euro.

Zelf rekent TomTom voor afgelopen jaar op een aangepaste winst per aandeel van 0,25 euro, bij een omzet van 900 miljoen euro. De consensus voor de omzet ligt op 904 miljoen euro.

Outlook

De consensus voor 2018 ligt op een omzet van 854 miljoen euro met een nettowinst van 22 miljoen euro. Aangepast denken analisten dat TomTom dit jaar 68 miljoen euro zal verdienen, of 0,29 euro per aandeel.

TomTom opent dinsdag voorbeurs de boeken. Maandagmiddag handelde het aandeel 2,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TOMTOM toevoegen aan uw watchlist 8,11 2,53% 0,20 7,91