Beursblik: te optimistische consensus PostNL

Redactie ABM Financial News - 5 februari 2018, 10:14

Mogelijk tegenvallende outlook voorziet ING.

(ABM FN-Dow Jones) De consensus voor de jaarcijfers van PostNL, die op vrijdag werd gepubliceerd, is mogelijk te optimistisch. Dit stelden analisten van ING maandag in een rapport. 

ING merkte op dat er voor het vierde kwartaal en heel 2017 een volumedaling van geadresseerde post wordt voorzien van respectievelijk 10,2 procent en 8,3 procent. De marktvorsers noemden dit te optimistisch, aangezien zij een daling voorzien van 12,0 procent en 9,3 procent. In het derde kwartaal van 2017 werd nog een daling gerapporteerd van 10,2 procent. ING denkt dat andere analisten de concurrentie van Sandd onderschatten.  

Ook de verwachtingen voor het onderliggende contanten bedrijfsresultaat in 2017 zijn aan de hoge kant, aldus de marktvorsers, hetgeen kan leiden tot het door PostNL afgeven van een tegenvallende outlook. 

Bovendien kunnen de ambities van het postbedrijf voor 2020 neerwaarts worden bijgesteld, waar de consensus nu ook vanuit lijkt te gaan, aldus ING. 

Als gevolg blijft de bank terughoudend over de resultaten van PostNL, die op 26 februari worden verwacht. Zodra de huidige obstakels zijn overwonnen, dan is er op lange termijn een significant opwaarts potentieel voor het aandeel, aangejaagd door betere marktontwikkelingen binnen postbezorging en de kansen die pakketbezorging biedt. 

ING heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,75 euro. Recent haalde ING het aandeel nog van de favorietenlijst. Op een rood Damrak koerste het aandeel maandagochtend 0,9 procent lager op 3,89 euro.    

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

13 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

19 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

36 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

45 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,85 -0,77% -0,03 3,88