Drukke week met macrocijfers, bedrijfsresultaten en Bank of England

Redactie ABM Financial News - 4 februari 2018, 15:24

Afgelopen week flinke min.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een drukke week tegemoet, hoewel met een beduidend minder volle agenda dan afgelopen week, die voor het Damrak zeer slecht uitpakte.

De AEX verloor bijna drie procent en sloot de week af op 550,08 punten. De euro/dollar handelde zondagmiddag op 1,2460, nadat het muntpaar afgelopen week nog boven de 1,25 van de hand ging.

"Afgelopen week steeg de lange rente in zowel de VS als de Eurozone weer fors", concludeerde econoom Bert Colijn van ING, die na een meevallend Amerikaans banenrapport een renteverhoging door de Federal Reserve in maart "een reële mogelijkheid" noemde, vooral omdat de loongroei duidelijk aantrok naar 2,9 procent.

Op macro-economisch vlak start de week met een serie inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. Afgelopen week bleek uit cijfers dat de industrie in de eurozone iets minder hard groeide, hoewel de Nederlandse industrie in recordtempo toeneemt.

Bedrijven in de industrie laten weten dat er "zelfs zonder nieuwe orders nog voor vier maanden werk ligt. Dat zijn klinkende berichten", aldus Colijn. Toch zit er een snelle renteverhoging door de Europese Centrale Bank er volgens ING niet in, wijzend op de verwachting van de ECB dat de inflatie dit jaar onder de 1,5 procent zal blijven.

Op donderdag staat de Bank of England op de agenda met een nieuw rentebesluit en inflatierapport. "Een belangrijke week voor het Britse pond", concludeerde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Net als in Amerika zal de aandacht van de centrale bank donderdag vooral uitgaan naar de ontwikkeling van de loongroei, waarbij de hoop is dat deze net als in de VS de weg omhoog heeft gevonden. Als dat zo is, dan kan de BoE volgens Hewson beginnen te hinten op een nieuwe renteverhoging later dit jaar.

Op vrijdag sluiten we de week af met Chinese inflatiecijfers en de industriële productie in een aantal Europese landen, waaronder Nederland.

Afgelopen week waren het de indexzwaargewichten Royal Dutch Shell, Unilever en ook ING Groep die de boeken openden. Komende week starten we op maandag met de cijfers van BinckBank en volgt TomTom op dinsdag. Woensdag cijfers van ABN AMRO en Fagron en een dag later volgen die van Intertrust en SBM Offshore. Vrijdag sluiten we de week af met Flow Traders en Eurocommercial Properties.

In Amerika is het cijferseizoen inmiddels wel over zijn hoogtepunt heen. Cijfers van Tesla op woensdagsavond en Twitter op donderdag zullen evenwel wereldwijd goed in de gaten worden gehouden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

12 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

18 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

35 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,64 -0,25% -1,31 533,95
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 815,65 -0,50% -4,10 819,75
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.089,22 -0,13% -1,37 1.090,59