Van Herk blijft vertrouwen houden in Wereldhave

Redactie ABM Financial News - 25 februari 2018, 13:10

Kapitaalbelang stevig verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Investeerder Aat van Herk heeft zijn belang in vastgoedfonds Wereldhave vergroot. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 februari 2018.

Van Herk meldde een kapitaalbelang van 5,19 procent met een dito stemrecht.

Afgelopen zomer, op 11 augustus 2017, meldde Van Herk nog een eerste kapitaalbelang in Wereldhave van 3,13 procent met een stemrecht van eveneens 3,13 procent.

De koers van Wereldhave stond de afgelopen weken stevig onder druk, nadat het fonds in 2017 weliswaar voldeed aan de eigen doelstellingen, maar het zich voorzichtig uitliet over 2018. Bovendien werd het dividend verlaagd, wat voor menig belegger als een negatieve verrassing kwam. De koers daalde van grofweg 40 naar circa 30 euro.

Ook werd bekend dat CFO Robert Bolier komende april aftreedt.

Al met al was de berichtgeving in de afgelopen weken voor veel analisten aanleiding om hun taxaties voor Wereldhave te verlagen. Zo besloot bijvoorbeeld JPMorgan om het koopadvies in te trekken en zette UBS Wereldhave zelfs op de verkooplijst.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

21 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

24 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
WERELDHAVE toevoegen aan uw watchlist 30,66 -1,22% -0,38 31,04