Cijferseizoen bijna ten einde

Redactie ABM Financial News - 25 februari 2018, 14:50

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat een wat rustigere week tegemoet, na al het cijfergeweld van bedrijven afgelopen week aangevuld met de notulen van zowel de Amerikaanse Federal Reserve als de Europese Centrale Bank.

De AEX steeg enkele tienden van een procent naar 534,09 punten.

De bedrijfsagenda begint leeg te raken, hoewel dit niet voor aanstaande woensdag geldt, als ondermeer Ahold Delhaize, Takeaway.com, GrandVision, Aalberts Industries en ASM International met cijfers komen. Overigens gaven de eerste drie eerder dit jaar al een setje voorlopige cijfers af. ING sprak bij GrandVision van teleurstellende cijfers, bij Takeaway was een afvlakking van de ordergroei zichtbaar, maar bij Ahold Delhaize waren de analisten overwegend goed te spreken over de cijfers, hoewel deze destijds toch een koersdaling tot gevolg hadden.

Maandag is het de beurt aan PostNL om met cijfers te komen, en dinsdag is er geen enkel bedrijf geagendeerd, net als donderdag niet. Vrijdagnacht praat Gemalto de markt bij en later op de dag volgen IMCD, ICT Automatisering en Beter Bed, waarbij deze laatste ook al met een deel van de cijfers over de brug kwam. Vermoedelijk is het trouwens de laatste keer dat Gemalto als zelfstandige beursgenoteerde onderneming met jaarcijfers komt. Het eveneens Franse Thales lijkt Gemalto te zullen inlijven, nadat Atos afhaakte in de strijd om de digitale beveiliger met een notering op het Damrak.

De macro-economische agenda bevat op dinsdag een trits aan vertrouwenscijfers, zowel van consumenten als producten, en inflatiedata. Een dag later komen in alle vroegte de Japanse detailhandelsverkopen en cijfers over de Chinese inkopers. Verder wordt de dag opnieuw bepaald door met name inflatiecijfers en ’s middags door groeicijfers uit Amerika.

Donderdag zijn het vooral de definitieve inkoopmanagersindices voor de industrie die de aandacht zullen trekken, zowel in Europa als in Amerika. Vrijdag is het een stuk rustiger, hoewel de Duitse detailhandelsverkopen en het vertrouwen van Joe Sixpack, berekend door de Universiteit van Michigan, op de nodige aandacht zullen kunnen rekenen.

Het belangrijkste agendapunt komt volgens ING op dinsdag 27 februari, als de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell moet getuigen voor een speciale financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden. "De toon die hij aanslaat zal bepalend zijn of hij in maart de rente zal verhogen", aldus economen van ING, die overigens rekenen op een verhoging. Ook hopen zij uit de woorden van Powell te kunnen opmaken of de Fed niet drie maar vier keer dit jaar de trekker zal overhalen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beurspdate: Amsterdamse beurs vlak geopend

Weinig grote uitslagen.

25 minuten geleden - Lees verder

Shell verwacht groei Downstream activiteiten

Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

56 minuten geleden - Lees verder

Bestuurslid Kardan stapt op

Avner Schnur treedt per direct terug.

1 uur geleden - Lees verder

Kabouter International meldt belang in Corbion

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

HelloFresh dichter bij zwarte cijfers

Klantenbestand en aantal bestellingen nemen flink toe.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 535,45 0,74% 3,93 531,52
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 806,80 0,47% 3,74 803,06
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.050,31 0,78% 8,18 1.042,13